Home » Eropuit » City Plaza Nieuwegein
City Plaza Nieuwegein

Algemene informatie

City Plaza Nieuwegein is gelegen in het centrum van de gelijknamige stad in de provincie Utrecht, Nederland. Het winkelcentrum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en biedt ruime parkeergelegenheid voor bezoekers die met de auto komen. Met zijn moderne architectuur, overdekte winkelpromenades en aantrekkelijke winkels is City Plaza een populaire bestemming voor winkelliefhebbers en gezinnen die op zoek zijn naar ontspanning en vermaak.

Adres

Raadstede 73, 3431 HA Nieuwegein

Parkeergelegenheid

Parkeergarage P1 Cityplaza

Openingstijden

Maandag 12.00-18.00
Dinsdag t/m donderdag 10.00-18.00
Vrijdag 10.00-20.00
Zaterdag 10.00-17.00
Zondag 12.00-17.00

De Natuur - Van Dal

Bron foto: Unsplash.com

De Natuur 2 - Van Dal

Bron foto: Unsplash.com

De Geschiedenis

City Plaza werd geopend in 2001 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijk winkel- en recreatiegebied in Nieuwegein. Het winkelcentrum is ontwikkeld als onderdeel van een groter stadsvernieuwingsproject dat tot doel had het centrumgebied nieuw leven in te blazen en een aantrekkelijke winkelbestemming te creëren voor zowel inwoners als bezoekers.

1976

City Plaza wordt geopend en markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling van het centrum van Nieuwegein. Het winkelcentrum trekt al snel een groot aantal bezoekers aan en wordt een belangrijke economische motor voor de stad.

2007

City Plaza ondergaat een uitbreiding en renovatie, waarbij het winkeloppervlak wordt vergroot en nieuwe winkels en eetgelegenheden worden toegevoegd. Hierdoor ontstaat er een nog diverser aanbod aan winkels en restaurants.

2012

De komst van een groot bioscoopcomplex in City Plaza zorgt voor een impuls in het entertainment aanbod van het winkelcentrum. Bezoekers kunnen nu niet alleen winkelen, maar ook genieten van de nieuwste films op het grote scherm.

2016

City Plaza wordt bekroond met de titel “Beste winkelcentrum van Nederland” in de categorie middelgrote winkelcentra. Deze erkenning benadrukt de kwaliteit en aantrekkelijkheid van het winkelaanbod en de voorzieningen in het centrum.

2020

City Plaza past zich aan aan de veranderende behoeften van de consument door te investeren in duurzaamheid en digitale innovatie. Het winkelcentrum introduceert bijvoorbeeld laadpalen voor elektrische voertuigen en biedt een naadloze online winkelervaring aan met click-en-collect-services.

Wat is er te doen?

In City Plaza Nieuwegein kun je genieten van een breed scala aan activiteiten en ervaringen. Je kunt er uitgebreid winkelen in de vele bekende winkelketens en boetieks die er gevestigd zijn, variërend van mode en schoenen tot elektronica en cadeauwinkels. Daarnaast zijn er diverse restaurants en cafés waar je kunt ontspannen en genieten van heerlijke gerechten en verfrissende drankjes. Verder kun je ook een bezoek brengen aan de bioscoop en de nieuwste films bekijken in een comfortabele omgeving.

City Plaza 1 - Van Dal

Bron foto: Unsplash.com

Winkelaanbod

City Plaza biedt een gevarieerd aanbod aan winkels, waaronder bekende nationale en internationale merken. Of je nu op zoek bent naar trendy kleding, accessoires, elektronica of interieurartikelen, het winkelcentrum heeft voor ieder wat wils.

City Plaza 2 - Van Dal

Bron foto: Unsplash.com

Culinaire ervaringen

Het winkelcentrum herbergt diverse restaurants en eetgelegenheden waar je kunt genieten van heerlijke gerechten uit verschillende keukens. Of je nu zin hebt in een snelle hap of uitgebreid dineren, er zijn opties voor elke smaak en budget.

City Plaza 3 - Van Dal

Bron foto: Unsplash.com

Entertainment

City Plaza biedt entertainment voor het hele gezin. Bezoekers kunnen naar de bioscoop gaan en genieten van de nieuwste films op het grote scherm, wat zorgt voor een leuke en ontspannen uitstapjes met vrienden of familie.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek Van Dal mannenmode in Nieuwegein

Theater de Kom

Bezoek Museum Warsenhoeck

Bezoek Brasserie 1560

Fiets de mooiste routes

In de omgeving van City Plaza zijn genoeg leuke dingen te doen. Brasserie 1560 is een aanrader om wat te drinken en te eten! Daarnaast biedt Theater De Kom veel diversiteit in het programma, waar het ook leuk is om enkel naar het kunstencentrum te gaan. Vervolgens kun je een bezoek brengen aan onze gezellige winkel in Nieuwegein, om daar de prachtige collectie mannenmode te bekijken. Tijdens het winkelen kun je genieten van een lekkere kop koffie. Tot snel in Nieuwegein!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit | Nieuwegein | Musea en uitjes | Stedengids

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: