Home » Algemeen » Caprese salade
Caprese salade

Deze Italiaanse salade met een basis van tomaat en mozzarella is Caprese, een ideale frisse salade als bijgerecht. De Caprese is bedacht in het Italiaanse eiland ‘Capri’, gelegen in de baai van Napels. Deze simpele maar o zo lekkere salade wordt zelfs gebruikt als vervanger voor pasta. Dat is erg handig, want deze salade is zo simpel te maken dat het qua bereidingstijd makkelijker is dan pasta koken!

Romige Paddenstoelen Soep

15 minuten

Makkelijk recept

2 personen

Ingrediënten (2 personen):

  • 1 maxi mozzarella bol
  • 2 rijpe stevige trostomaten
  • Verse basilicumblaadjes
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • Snuf peper
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn

Benodigdheden

  • Koekenpan

Bereiding:

  1. Snijd de tomaten en mozzarella in gelijke plakken.
  2. Leg ze om en om in een rondje op een mooi bord.
  3. Pluk een aantal basilicumblaadjes en verdeel deze op het bord.
  4. Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een koekenpan. Let op: zónder toevoeging van boter of olie!
  5. Bestrooi de tomaten en mozzarella met een snuf peper en een paar druppels olijfolie.
  6. Sprenkel balsamicoazijn over de tomaten de mozzarella.
  7. Bestrooi tenslotte de pijnboompitten over het bord.

Ook lekker met een stuk stokbrood!

Caprese salade
De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Algemeen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant:Â