Deze Italiaanse salade met een basis van tomaat en mozzarella is Caprese, een ideale frisse salade als bijgerecht. De Caprese is bedacht in het Italiaanse eiland ‘Capri’, gelegen in de baai van Napels. Deze simpele maar o zo lekkere salade wordt zelfs gebruikt als vervanger voor pasta. Dat is erg handig, want deze salade is zo simpel te maken dat het qua bereidingstijd makkelijker is dan pasta koken!




15 minuten

Makkelijk recept

2 personen
Ingrediënten (2 personen):
- 1 maxi mozzarella bol
- 2 rijpe stevige trostomaten
- Verse basilicumblaadjes
- 3 eetlepels pijnboompitten
- Snuf peper
- Olijfolie
- Balsamicoazijn
Benodigdheden
- Koekenpan
Bereiding:
- Snijd de tomaten en mozzarella in gelijke plakken.
- Leg ze om en om in een rondje op een mooi bord.
- Pluk een aantal basilicumblaadjes en verdeel deze op het bord.
- Rooster de pijnboompitten op laag vuur in een koekenpan. Let op: zónder toevoeging van boter of olie!
- Bestrooi de tomaten en mozzarella met een snuf peper en een paar druppels olijfolie.
- Sprenkel balsamicoazijn over de tomaten de mozzarella.
- Bestrooi tenslotte de pijnboompitten over het bord.
Ook lekker met een stuk stokbrood!
