Home » Eropuit » Blind Walls Gallery Breda
Blind Walls Gallery Breda

De Blind Walls Gallery is niet één museum of een páár kunstwerken, in tegendeel! Blind Walls Gallery bestaat uit ruim honderd unieke muurschilderingen verdeeld over de gehele stad Breda. Al deze muurschilderingen zijn geïnspireerd op bijzondere verhalen uit de stad. Overal waar je loopt spot je prachtige beschilderingen die soms wel direct oogcontact lijken te maken, maar ook kan je verschillende routes lopen of fietsen en je verwonderen over de kleurrijke creaties. Wat bijzonder!

Adres

Door heel Breda

Parkeergelegenheid

Centrum Breda: Oude Vest 3, 4811 GS Breda

Kunst & Cultuur

Street art

1-4 uur

Zoveel personen als je wilt

Blind Walls Gallery Fin Dac Ginnekenmark 12

Bron foto: Iconick

Bron foto: Iconick

Bron foto: Iconick

Bron foto: Iconick

Bron foto: Iconick

De geschiedenis

De Blind Walls Gallery is een openbaar kunstwerk in Breda waar amateurkunstenaars elementen ter decoratie aan toeveogen. Het idee voor de Blind Walls Gallery is voortgekomen uit het idee om de oude, maar grijze muren van de stad te veranderen in iets kleurrijks en kunstzinnigs. Zo is het dus ook niet een enkel kunstwerk, maar spant het over de hele omtrek van Breda. In 2015 is een begin gemaakt met de uitwerking. Elk kunstwerk dat sindsdien is gecreëerd komt voort uit een verhaal uit het stadsarchief of van een Bredanaar zelf. Dit gebeurt volledig in samenwerking met de Gemeente Breda, die het werk steunt, koestert en beschermt. In 2017 kreeg Blind Walls Gallery zelfs de Brabantse Erfgoedprijs uitgereikt. Een terechte prijs als je het ons vraagt, want je raakt nooit uitgekeken.

Het hele project bestaat uit schilderingen op bouwwerken in Breda. Kunstenaars en street art artiesten kunnen allemaal hun bijdrage leveren. De muurschilderingen kunnen overal in Breda worden aangetroffen en zijn buitengewoon flamboyant en creatief. Diverse stuks zijn zelfs door internationale kunstenaars gemaakt. Dit alles maakt Breda weer een stukje mooier en completer.

2015

Graphic Design Festival Breda opent het project Blind Walls Gallery

2017

In 2017 wint Blind Walls Gallery de Erfgoedprijs van Brabant

2018

De gemeente geeft (financiële) steun aan projecten voor de komende jaren

2019

Koning Willem-Alexander bezoekt de Blind Walls Gallery

2021

‘The Galley’ opent waardoor er schilderijen verkocht kunnen worden

Over het museum

Kom meer te weten over Breda en kom op plekken waar je anders niet zou komen. Gidsen vertellen in een rijk enthousiasme mooie verhalen en voor de fotografen onder ons is dit een walhalla om jouw fotografeerkunsten te tonen. Er is geen vaste begin- of eindtijd, dus bezoek de bijzondere plekken op je gemak en zoek op zijn tijd eens een leuk café of winkel op. Breda staat er, zoals de muurschilderingen, boordevol mee.

Bron foto: Unsplash.com

Tours

Boek een tour met een gids en laat je verhalen over de stad en kunstwerken vertellen.

Bron foto: Iconick

Muren

Op de website van Blind Walls Gallery vind je alle beschilderingen op een uitgebreide kaart.

Bron foto: unsplash.com

Shop

Enthousiast geworden over de street art? Bekijk de Blind Walls Gallery shop, waar je  jouw nieuwe accessoires bemachtigt.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek Van Dal mannenmode in Breda

Overnacht in onderwijs hotel De Rooi Pannen

Bezoek het 3sec.gallery

Volop eet- en drinkmogelijkheden

Bezoek het Chassé Theater

In de omgeving van de Blind Walls Gallery is er genoeg te doen. Bezoek bijvoorbeeld het Stedelijk Museum Breda of Kasteel Bouvigne. Wil je weten wat je nog meer kan doen in Breda? Bekijk dan zeker ons artikel ‘Wat is er te doen in Breda!‘ en vergeet niet om onze winkel in Breda te bezoeken, waar je de mooiste mannenmode onder het genot van een vers gezette kop koffie scoort. Tot binnenkort in Breda!

Bron foto: Iconick

Architectonische gebouwen - Chasé theater Breda

Bron foto: Unsplash.com

LOLO pizzabar Breda

Bron foto: LoLo Pizzabar

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Breda | Musea en uitjes | Eropuit | Stedengids

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: