Home » Eropuit » Bijzondere plekken » Hotel Jakarta
Hotel Jakarta

2-6 uur

1-6 personen

Met een naam zo illustrerend als Hotel Jakarta ga je je afvragen in hoeverre het te maken heeft met de Indonesische hoofdstad. Vooropgesteld: het hotel bevindt zich niet aldaar, maar gewoon in het levendige Amsterdam. Het is wèl volledig op Indonesië geïnspireerd. Hotel Jakarta is de set voor de huidige zomercollectie van Van Dal mannenmode en een geliefde plek voor toeristen die zich graag ver weg van huis wanen. Lees er nu alles over!

Adres

Javakade 766
1019 SH Amsterdam

""

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Geschiedenis

Afijn, Amsterdam dus. En niet zomaar ergens in Amsterdam, maar wel op Java-eiland in Amsterdam-Oost. Hotel Jakarta is een energieneutraal 4-sterrenhotel met 200 luxueuze kamers om gasten op Indonesische wijze te verwelkomen. Eerst even een sprong terug in de tijd. In de periode van 1870 tot 1970 zijn er tonnen aan goederen van en naar Nederlands-Indië verscheept, waardoor Java-eiland de thuishaven van Stoomvaart Maatschappij Nederland werd. Dat maakt het de ideale plek om het hotel te vestigen. Hotel Jakarta valt onder de vleugels van WestCord Hotels, een organisatie die 15 hotels heeft in Noord-Holland, Zuid-Holland en het hoge noorden. Het eerste hotel – Hotel de Wadden – werd in 1968 werkelijkheid, op Waddeneiland Vlieland welteverstaan. Daarna volgden succesvolle hotels waarvan ss Rotterdam en Hotel New York en dus Hotel Jakarta. Het prachtige ontwerp ligt in handen van SeARCH, een prijswinnend architectenbureau. Na samenwerking met de Hortus Botanicus en het Tropenmuseum is de toon gezet om in 2018 de deuren eindelijk te openen.

Wat is er te doen?

Zodra je voet zet in Hotel Jakarta word je op unieke wijze begroet door het typerende interieur met subtropische planten. Hoge palmen stijgen naar de volgende etages en houten vloeren en wanden dragen bij aan een uitstraling die je meeneemt in de Aziatische ambiance. Leuk weetje: in de binnentuin leer je van alles over bananenbomen, klimplanten en andere flora! Als je geluk hebt en de zon schijnt, ontstaan magische schaduwpartijen die het interieur des te meer ten goede komen. Mocht je in stijl willen vergaderen, dan leent Hotel Jakarta zich daar uitstekend voor. De 245m² vergaderruimte wordt ingezet voor verschillende evenementen en kan in drie zalen worden opgedeeld.

Overnachten

De diverse kamers beloven een onvergetelijke overnachting met een balkon waarmee je uitkijkt over het IJ.

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: www.unsplash.com

Eten en borrelen

Bij toffe activiteiten horen natuurlijk ook lekker eten en borrelen. Voor oosterse specerijen en smaken reserveer je je plek bij Café Jakarta, een avontuurlijke cocktail proost je gezellig bij skybar Malabar.

Wellness

Wil je even niet aan werk denken en genieten van innerlijke rust? Dan loop je binnen bij WellCome Wellness, waar je rekt en strekt in de fitnessruimte, stoomt in de sauna of poedelt in het zwembad.

Bron foto: www.unsplash.com

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek ook Van Dal mannenmode in Woerden

Bezoek het Eye Filmmuseum, WONDR Experience of Anne Frank Huis

Volop eet- en drinkmogelijkheden

Winkelen op de Albert Cuypmarkt

Gelukkig is de Nederlandse hoofdstad geen plek waar je je hoeft te vervelen. Op Java-eiland zijn er naast het water, groen en lokale bedrijven ook inspirerende galerijen te bezoeken zoals Bisou Gallery, SBK Kunstuitleen & Galerie en Wanrooij Gallery. Als je het water oversteekt naar Amsterdam-Noord kun je je ogen uitkijken bij Eye Filmmuseum, waar je alles te weten komt over de filmwereld en de historie van oude videocamera’s. Van tijd tot tijd vinden er ook exposities plaats van intrigerende kunstenaars. Ben je in voor een speelse en dynamische omgeving? Bezoek dan WONDR Experience, een museum waar pasteltinten en vrolijke kleuren het decor vormen en elke kamer je weer opnieuw doet verbazen. In het centrum, aan de andere kant van het water, ga je te voet op ontdekking uit. Loop door de enorm smalle Trompettersteeg en leer meer over de onstuimige oorlogsperiode in het Anne Frank Huis. Vergeet niet een rondje over de Albert Cuypmarkt te lopen!

Vertel er alles over bij Van Dal Woerden, onze dichtstbijzijnde winkel!

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: www.unsplash.com

Locatie fotoshoot Van Dal mannenmode

Om het zomergevoel op zijn best op te roepen heeft Van Dal de nieuwe collectie vastgelegd in Hotel Jakarta. Het bruingroene binnenaanzicht en groenrijke interieur brengen de kleuren van onze merken goed naar voren, welke met onze lampensets des te meer stralen. Elke hoek oogt als een interessante fotoplek en het hotel biedt ons volledige creatieve vrijheid, waardoor het zelfs voor ons voelt alsof we in het buitenland zijn. Voor het eerst leggen we beelden achter de schermen vast met een professioneel videoteam zodat de klant kan zien hoe het er echt aan toegaat. Bekijk onze nieuwe collectie hier!

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Bijzondere plekken | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: