Home » Eropuit » Stedengids » Tilburg | Horeca » Restaurant Het Dorstige Hert Tilburg
Restaurant Het Dorstige Hert Tilburg

Het Dorstige Hert in Tilburg is een waar begrip in de stad. Dit café, gelegen aan de Bredaseweg, is het oudste café van Tilburg. Dit gezellige café verwelkomt zijn gasten van jong tot oud in een bruin interieur. Wandelaars zijn hier ook vaak te vinden, want het is een perfecte tussenstop! Daarbij kan je voortreffelijk eten in dit restaurant. Bekijk in dit artikel waarom een bezoek aan dit authentieke café niet mag ontbreken.

Adres

Bredaseweg 397, 5037 LD in Tilburg

Restaurant

Nederlands, Europees

Parkeergelegenheid

Op het terrein

Ligging

Nabij het centrum

Aantal zitplaatsen

Binnen: 90
Buiten: 150

Rolstoelvriendelijk

Ja
Het Jenevermuseum

Bron foto: Het Dorstige Hert

Bron foto: Het Dorstige Hert

Bron foto: Het Dorstige Hert

Bron foto: Het Dorstige Hert

Historische foto van Het Dorstige Hert

Bron foto: Het Dorstige Hert

Geschiedenis

Het café is opgericht in 1903, wat dit het oudste café van Tilburg maakt. Het pand zelf stamt af uit 1847; helaas weet zelfs het Stadsarchief Tiburg niet waar het toen voor gebruikt werd. Het originele interieur met gammele tafels en stoelen contrasteert het nieuwe gedeelte (Het Jonge Hert) met een bourgondische zaal en een leuk (overdekt) terras, genaamd de Kapschuur.

Het café heeft niet alleen een ideale ligging voor wandelaars, maar ook voor fietsers. Hier kun je prima ontspannen, maar ook als vertrekpunt gebruiken voor jouw natuurlijke wandeling of fietstocht door het bos ‘De Oude Warande’.

Wat zijn de speciliateiten? 

Naast een uitgebreide drankenkaart zijn de lunches en diners om je vingers bij af te likken. Met maandelijks wisselende menu’s vol verse producten is een hapje eten bij dit oude restaurant een ware sensatie.

Het Dorstige Hert Half eentje vis

Bron foto: Het Dorstige Hert

Dorstig Hert half eentje

Wil je lekker lunchen maar weet je niet wat? Kies voor een half eentje vlees, vis of vega. Verlekker je aan verschillende specialiteiten zoals rundvlees-, geitenkaas- of garnalenkroketten, soepen en meer.

Het Dorstige Hert Maandmenu konijn

Bron foto: Het Dorstige Hert

Maandmenu

Iedere maand een nieuw menu dat past bij het seizoen. Dat tref je bij Het Dorstige Hert: van verse zalm in de lente tot konijn in de herfst. Voor dit driegangenmenu hoef je niet te kiezen, want het is allemaal verrukkelijk!

Het Dorstige Hert Borrelplank

Bron foto: Het Dorstige Hert

Bourgondisch genieten

Naast de uitgebreide lunch- en dinerkaart, geniet je op dit terras van bijzondere, bourgondische bitterballen en bamihapjes. Deze passen stuk voor stuk perfect perfect bij de ruime bierkaart.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek Van Dal mannenmode in Tilburg

Overnacht in het hotel van Auberge du Bonheur

Maak een stads- of natuurfietstocht

Bezoek het Textielmuseum

Wandel in Stadsbos 013

Een van de vele bieren dat Het Dorstige Hert schenkt is La Trappe. Bezoek daarom in Tilburg het Trappistenklooster van La Trappe en zie zelf hoe deze bieren gemaakt worden. Ben je niet zo van de bieren? Bezoek dan Museum de Pont of het Natuurmuseum Brabant. Benieuwd naar wat er nog meer te doen is in Tilburg? Lees dan dit artikel.

Bron foto: Merk Tilburg

Bron foto: Merk Tilburg

Bron foto: Unsplash.com

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit | Stedengids | Tilburg | Horeca

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: