Home » Eropuit » Burgers Zoo Arnhem
Burgers Zoo Arnhem
""

Gehele dag

462

Hele gezin

Adres

Antoon van Hooffplein 1, 6816 SH in Arnhem

Burgers’ Zoo, ook wel bekend als Koninklijke Burgers’ Zoo, is een bijzondere dierentuin aan de rand van het bruisende Arnhem. Deze Arnhemse dierentuin ging vroeger met een andere naam door het leven: Burgers’ Dierenpark. Deze dierentuin is zo bijzonder doordat het gebruik maakt van zogeheten ecodisplays. Dit zijn nabootsingen van ecosystemen waarin de verschillende soorten dieren en planten in de natuur leven. Wil je meer te weten komen over deze bijzondere dierentuin? Lees dan snel verder!

Geschiedenis

De geschiedenis van Burgers’ Zoo gaat terug naar 1913, wanneer Johan Burgers Burgers’ Zoo opricht in zijn achtertuin met daarin een aantal fazanten. Toen Johan meer dieren in zijn dierentuin wilde, kocht hij een apart stuk grond onder de naam Fazanterie Buitenlust. In 1932 werd besloten om het dierenpark te verhuizen naar Arnhem. Een tweede vestiging opende in hetzelfde jaar in Tilburg, maar werd na de oorlog verkocht. Helaas overlijdt Johan in 1943 en loopt het Arnhemse dierenpark in de daaropvolgende jaren erg veel schade op door de oorlog. Hierdoor moet het park voor een groot deel opnieuw worden opgebouwd. Een flinke tijd later, in 1968, wordt er in het dierenpark het eerste Europese Safaripark geopend. In 1987, krijgt het dierenpark de naam die we vandaag de dag kennen; Burgers’ Zoo. In 1988 wordt de eerste ecodisplay, Burgers’ Bush, geopend. Burgers’ Bush is een nagemaakt, overdekt regenwoud waar bezoekers de dieren en hun leefomgeving kunnen bewonderen. Meer en meer ecodisplays worden gerealiseerd, welke nu allemaal te bezoeken zijn in Burgers’ Zoo!

Wat is er te doen?

Burgers’ Zoo is een van de grootste dierentuinen van Nederland (45 hectare) en trekt jaarlijks gemiddeld 1,1 miljoen bezoekers. In Burgers’ Zoo vind je zeven unieke ecodisplays, waaronder een indrukwekkend aquarium. Naast het bekijken van dieren kunnen kinderen heerlijk ravotten in de speeltuinen. In Burgers’ Zoo bevinden zich ook een aantal restaurants, waardoor je nooit met een lege maag je avontuur tegemoet hoeft te gaan. Heb je na één dag nog niet genoeg gezien van Burgers’ Zoo? Overnacht dan in een hotel in Arnhem of kampeer op een camping in de buurt. Genoeg redenen dus om je kaartjes te bestellen voor jouw bezoek!

Ecodisplays

Bezoek een van de zeven Ecodisplays om te ervaren hoe de dieren in het écht leven.

Aquarium

Het koraalrif met ruim 750.000 liter water laat jou de meest exotische zeedieren bewonderen.

Restaurants

Tijdens jouw dagje dierentuin rust je lekker uit met een lekkere hap en een drankje in een van de restaurants.

Wat is er nog meer te doen in de omgeving?

Bezoek Van Dal mannenmode Arnhem

Bezoek het openluchtmuseum

Wandel door Park Sonsbeek

Overnacht op de Veluwe

Bezoek de foodhall Arnhem

In Arnhem is veel te beleven. Van het bezoeken van de mooiste musea, een optreden zien in het Geldredome tot het wandelen in de Veluwe. Alles is mogelijk in deze historische stad. Voor meer tips in Arnhem raadpleeg je ons artikel “Wat is er te doen in Arnhem?” of vraag je het aan een van onze winkelmedewerkers!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Arnhem | Musea en uitjes | Eropuit | Stedengids

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: