Home » Eropuit » Bezoek de 7 megalithische tempels in Malta
Bezoek de 7 megalithische tempels in Malta

De megalithische tempels van Malta behoren tot de oudste vrijstaande tempels ter wereld en staan sinds 1980 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze indrukwekkende constructies dateren uit de periode tussen 3600 en 700 voor Christus en werden gebouwd door de prehistorische inwoners van Malta. De tempels zijn gemaakt van kalksteenblokken en werden zonder gebruik van cement of mortel gebouwd. De zeven tempels zijn verspreid over het eiland Malta en buureiland Gozo en vormen samen een fascinerende reis door de prehistorische geschiedenis van Malta . Dit zijn de 7 megalithische tempels van Malta!

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Iconick

Tempel van Ġgantija

De eerste tempel om te bezoeken is de tempel van Ġgantija op het eiland Gozo. Deze tempel dateert uit het neolithicum (11.000 – 3.000 v.Chr.) en is een van de oudste vrijstaande constructies ter wereld. De tempel bestaat uit twee rechthoekige structuren en bevat verschillende kamers en altaren. Een van de meest opvallende kenmerken van de tempel zijn de gigantische stenen die werden gebruikt om de muren en plafonds te bouwen. Sommige stenen wegen tot wel 50 ton!

Tempels van Ħaġar Qim en Mnajdra

Op Malta zelf zijn er zes Megalithische tempels te bezoeken, waarvan de meest bekende de tempels van Ħaġar Qim en Mnajdra zijn. Deze tempels bevinden zich aan de zuidkust van Malta en zijn gebouwd op de top van een klif. De tempel van Ħaġar Qim is de grootste van de twee en bestaat uit een complex van kamers, gangen en heiligdommen. Mnajdra is iets kleiner, maar heeft een meer uitgebreide indeling waarbij je uitkijkt op de zee. Beide tempels zijn zorgvuldig gerestaureerd én goed bewaard gebleven.

Olympisch stadion

Bron foto: Iconick

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Tempel van Tarxien

Een andere interessante tempel is de tempel van Tarxien, die zich in het zuidoosten van Malta bevindt. Deze tempel is in de jaren 1920 ontdekt en is een van de meest ingewikkelde en uitgebreide megalithische tempels. De tempel bestaat uit verschillende kamers en altaren, waarbij de sierlijke vormgeving en sublieme steenconstructies een belangrijke rol speelden in de religieuze ceremonies van de prehistorische bewoners van Malta.

Tempels van Skorba, Ta’ Ħaġrat & Ħal Saflieni

De overige tempels zijn de tempel van Skorba, de tempel van Ta’ Ħaġrat en de tempel van Ħal Saflieni, die zich ondergronds bevindt. Deze tempels zijn iets minder bekend, maar zijn even fascinerend als de andere tempels. De tempel van Skorba is weliswaar klein, maar  gelukkig erg goed bewaard gebleven en heeft een interessante geschiedenis. De tempel van Ta’ Ħaġrat staat bekend om zijn reliëfs en gravures, waar de tempel van Ħal Saflieni de enige ondergrondse tempel op Malta is.

Bron foto: Iconick

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Bijzondere plekken | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: