Home » Mannendingen » Barbecueën op de camping, waar let je op?
Barbecueën op de camping, waar let je op?

Ken je dat typisch Hollandse gevoel dat je ’s ochtends wakker wordt, de zon op je tent, de geur van dauw op het gras en het geritsel van je buren. Het campingseizoen is eindelijk begonnen! Wat is er nou lekkerder dan op een heerlijk warme dag jouw dag af te sluiten met een heuse barbecue op de camping bij jouw tent. Maar barbecueën op de camping, waar let je op? Dat leggen we je hier uit!

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Pexels.com

Barbecueregels op de camping

Mag je zomaar barbecueën op de camping? Dat is een ingewikkelde vraag. Vaak mag je gewoon barbecueën op de camping. Als dit geen houtskool is, dan wel elektrisch. Of je mag barbecueën hangt af van het weer, de soort camping, jouw staanplaats en de regels van de desbetreffende camping. Sommige campings hebben een verbod op houtskoolbarbecue ’s, andere hebben speciale barbecueplaatsen en sommige campings hebben geen specifieke regels. Vanwege brandveiligheid (op erg droge, warme perioden) kunnen campings een tijdelijk verbod instellen.

De beste barbecues voor de camping

Barbecues komen in vele soorten en maten, maar welke zijn nou eigenlijk geschikt voor de camping? Het antwoord op die vraag is erg veelzijdig en hangt af van jouw behoeften. Allereerst dien je genoeg plek in jouw auto te hebben. Naast alle campingattributen zoals een tent, stoeltjes, koelbox, bestek, en dergelijke dien je plek over te hebben. Hier zijn kleine, draagbare barbecues geschikt voor. Kies daarnaast een barbecue die stevig staat en eventueel met een ijzeren windscherm.

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Wat leg je op de barbecue

Het antwoord op deze vraag heeft natuurlijk te maken met de smaak en interesses per persoon. Als je in Nederland kampeert kan je bij de lokale supermarkt jouw oude vertrouwde ingrediënten, vlees, vis en groenten halen. Maar wat is er nou leuker dan rondstruinen in een buitenlandse supermarkt en daar hún lokale producten proberen. Franse bœuf (biefstuk) of Spaanse Pollo (kip). Lees hieronder drie van onze favorieten!

Kip piri piri

Lekkere sappige kip drumsticks in een zelfgemaakte pittige marinade.

Souvlaki

Een van de bekendste Griekse gerechten is de souvlaki. Dit recept is heerlijk van de bbq. Serveer het met tzatziki en eventueel een pitabroodje.

Zalm met citroen

Super makkelijke zomerse spiesjes voor op de barbecue met maar 3 ingredienten!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Buiten huis | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: