Home » Mannendingen » Altijd een lekkere geur in huis met deze frisse tips
Altijd een lekkere geur in huis met deze frisse tips

Hoe fijn is het om omringd te zijn met een lekkere huisgeur? Reuk is immers onze sterkste zintuig. Lees hieronder dé tips voor een lekkere geur in je huis! Deze tips om je huis lekker en fris te laten ruiken van Leukegeit.nl laten zien hoe je dit aanpakt.

Bron foto: Unsplash.com

1. Geurkaarsen

Geurkaarsen zijn waarschijnlijk het eerste wat in je opkomt. Er zijn talloze soorten geurkaarsen, maar let wel op welke je koopt. Goedkope varianten zijn vaak snel opgebrand en geven heel weinig geur af. Ook is de kans groot dat er slechte stoffen in zitten die schadelijk voor je kunnen zijn.

Je kunt beter investeren in een kwalitatief goede geurkaars. Die gaat nog langer mee ook. Zelf vind ik een geurkaars zoals die van Robijn Home heel fijn. Het heeft een subtiele en vertrouwde geur die niet verveelt en overheerst.

Daarnaast zijn de geurkaarsen van Yankee Candle ook aan te raden. Deze kaarsen zijn getest door Amerikaanse overheidsinstanties op meer dan 300 toxische stoffen. Een aantal van deze stoffen zijn onder andere tolueen, formaldehyde en benzeen. Het inademen van deze stoffen kan schadelijk zijn voor je gezondheid.

Omdat deze stoffen ook in de lucht terechtkomen, kunnen ze ook schadelijk voor het milieu zijn – met alle nadelige gevolgen van dien. De kaarsen van Yankee Candle zijn veilig, net als die van WoodWick. De meest verkochte variant is de Fireside. Dat klinkt toch als muziek in de oren?

De geurkaarsen zijn er in verschillende groottes. Als je een grote ruimte wilt laten geuren, dan is het verstandig om een grote variant te kopen. Wanneer het gaat om een kleine ruimte, is dat niet nodig. Dan heb je aan een kleine kaars al genoeg.

Bron foto: Unsplash.com

2. Geurolie voor een lekkere geur

Geurolie kun je in een aromadiffuser toevoegen om je huis fris en vrij van geuren te houden. Daarnaast helpt het ook de luchtvochtigheid op peil te houden. De geurolie voeg je aan het water toe en op die manier ontstaat er een verneveling. Gebruik een geurolie dus nooit puur.

Ook met geuroliën geldt: koop geen troep. Een geurolie kan ook vol zitten met slechte stoffen, dus lees je van tevoren even in. Ook hierbij is een voordeel dat er veel verschillende geuren te verkrijgen zijn.

Bron foto: Unsplash.com

3. Sprayen maar

Een roomspray zorgt niet alleen voor een verfrissende of ontspannen geur in je huis, maar zuivert ook de lucht. Het kan je energie geven of je ademhaling verlichten. Het voordeel hiervan is dat je vaak aan één keer sprayen al genoeg hebt om je huis lekker te laten ruiken. Bijvoorbeeld na het eten of voor het slapengaan.

Zelf houd ik van een lavendelgeur. Dit zorgt voor ontspanning. Het is een natuurlijke geur die je ook zelf kan creëren door gedroogde lavendeltakjes op te hangen. Ik kan de roomspray van Weleda aanraden. Deze blijft lang hangen en je hebt er niet veel van nodig. Het bevat daarnaast 100% biologische essentiële oliën.

Wist je dat je heel makkelijk je eigen roomspray kunt maken?

Bron foto: Unsplash.com

4. Frisse lucht in huis

Wat is er gezonder en werkt verfrissender dan frisse lucht in je huis? Zet altijd een raam open in de slaapkamer zodra je wakker wordt. Dit zorgt ervoor dat alle slaapgeuren uit je kamer verdwijnen en je die avond weer in een frisse omgeving in slaap kunt vallen. Ook ventilatieroosters zijn een goede manier om je huis te voorzien van frisse lucht. Zorg ook dat de lucht door je huis kan stromen. Ventileer extra als je kookt, onder de douche stapt, klust in huis en als er veel mensen zijn. Het heeft geen zin als je een raam of rooster voor een korte tijd open zet.

Ik kan momenteel erg genieten van de herfstgeuren die van buiten mijn huis binnenkomen. Denk bijvoorbeeld aan het hout van haarden dat in mijn straat brandt of de geur van regen.

Bron foto: Pexels.com

5. Amberblokjes

Wat je tegenwoordig veel ziet, zijn amberblokjes. Je kunt amberblokjes als huisparfum of luchtverfrisser vrijwel overal gebruiken waarvan jij wil dat het lekker gaat ruiken. Denk bijvoorbeeld aan je woonkamer, slaapkamer, badkamer, toilet, winkel, auto of kledingkast.

De geur van amberblokjes is sterk en houdt ongeveer een jaar aan. Wanneer de geur minder sterk wordt, kun je er wat vanaf schrapen. Het schaafsel kun je bijvoorbeeld gebruiken in een brander, een schaaltje op de verwarming of in je stofzuigerzak.

Meer van Leukegeit.nl?

Wil jij meer lezen over groen leven, eten, financiën, wonen, reizen en persoonlijke verhalen van Billy? Bezoek dan zeker eens de website van Billy: Leukegeit.nl! Laat jezelf inspireren door de leukste woontips of ontdek een nieuw vegetarisch recept. Heb je financiële hulp nodig of zoek je nog groene raad? Leukegeit.nl heeft het allemaal.

 

Wil jij meer lezen over groen leven, eten, financiën, wonen, reizen en persoonlijke verhalen? Bezoek dan zeker eens de site van Billy, Leukegeit.nl! Van de leukste woontips tot de beste artikelen over groen leven, Leukegeit.nl heeft het allemaal
Geschreven door: Leukegeit.nl

Categorie: Mannendingen | Tips en handigheden

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: