Home » Swim to Fight Cancer » Updates » Alle laatste informatie over Swim to Fight Cancer
Alle laatste informatie over Swim to Fight Cancer

Volgende week zondag is het eindelijk zover! Ter ondersteuning van het goede doel Swim to Fight Cancer gaan honderden mensen – je raadt het al – zwemmen door de grachten van Breda. Door baantjes te trekken over een afstand van 1, 2 of zelfs meer kilometer halen zij samen geld op om bij te dragen aan baanbrekend onderzoek naar kanker. Kom er nu achter wat de route is, waar je het beste kan parkeren en welke andere praktische informatie je niet mag ontgaan. Kom jij ons aanmoedigen? Dit is alle laatste informatie over Swim to Fight Cancer.

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Fight cancer

Steun onderzoek naar Kanker

Jaarlijks overlijden zo’n 45.000 Nederlanders aan kanker. Dit is gelukkig al veel minder dan vroeger, maar nog altijd te veel. De organisatie Fight Cancer strijdt sinds 2014 voor meer wetenschappelijk onderzoek naar deze vreselijke ziekte. Met duizenden deelnemers in verschillende steden in Nederland wordt al zwemmend geld opgehaald om onderzoeken naar kanker te steunen. Dit jaar zwemt Van Dal ook mee! De laatste editie werd een recordbedrag van 2.8 miljoen euro opgehaald. Laten we met jouw hulp dat record breken!

Onderzoek

Fight Cancer kiest ervoor om talentvolle onderzoekers te steunen. Door jouw bijdrage kunnen getalenteerde artsen en onderzoekers op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Fight Cancer heeft samen met KWF een aantal bijzondere onderzoeken geselecteerd waar de opbrengst van donaties naartoe gaat. Lokaal kijken zij samen met het Amphia ziekenhuis aan welk onderzoek ze een mooie invulling kunnen geven.

Bron foto: Unsplash.com

De route van Swim to Fight Cancer

De Swim begint op het water bij het Spanjaardsgat en eindigt daar ook. Deelnemers zwemmen 250, 500, 1000 of 2000 meter in de grachten hieronder weergegeven. Afhankelijk van het weer, kwaliteit van het water en onvoorziene omstandigheden kan er een wijziging plaatsvinden. Dit zal voorafgaand duidelijk worden. Rond 14:20 duiken de eerste deelnemers in het water en om 16:30 is de sluitingsceremonie, inclusief bekendmaking eindbedrag, spannend!

Update

Vanwege de kwaliteit van het water zal de swim dit jaar NIET plaatsvinden in de grachten van Breda. De nieuwe locatie is Zwemplas de Kuil in Prinsenbeek. Locatie: Weimersedreef 16A, 4841 KG Prinsenbeek. Tijden blijven hetzelfde.

Praktische informatie

Parkeren

De swim vindt dit jaar plaats bij zwemplas De Kuil in Prinsenbeek. Hier kan je helaas niet met de auto komen. Parkeer daarom jouw auto bij het stadion van NAC Breda. Vanaf daar rijden pendelbussen.

  • Adres: Stadionstraat 5, 4815 NC Breda

Doneren kan nog

De inschrijvingen om mee te zwemmen zijn helaas gestopt. Steun daarom onderzoeken naar kanker, alle zwemmers en natuurlijk ons team! Ons streven van €5000 is inmiddels behaald, help jij ons aan een nóg hoger bedrag?

Mooiste spot

Natuurlijk kan je overal op de route staan, maar de mooiste spot is toch wel aan de haven bij het Spanjaardsgat. Daar ligt tevens de start en finish voor de zwemmers.

  • Haven 23D, 4811 WL Breda

Deelnemers

Honderden deelnemers en diverse teams hebben zich al opgegeven voor het evenement op 11 september. Ons team kan natuurlijk niet uitblijven, dus een groep fanatiekelingen doet namens Van Dal mee. Lees hier hun motivaties en help hen mee om hun doel te bereiken. Graag wensen wij iedereen hartstikke veel succes en hopelijk tot de 11e!

 

Schermen

Bron foto: Fight Cancer

Doe ook mee!

Natuurlijk kunnen onze toppers en alle andere deelnemers dit niet alleen. Daarom vragen we om jouw hulp! Vind jij het belangrijk dat kankeronderzoek altijd op het hoogste niveau moet zijn? Of ken je zelf iemand die de sombere diagnose heeft gekregen en wil je hem of haar een hart onder de riem steken? Doneer nu! Zien we jou op 11 september?

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Swim to Fight Cancer | Updates | Van Dal Actueel

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: