Home » Van Dal Actueel » Achter de schermen wintershoot 2022
Achter de schermen wintershoot 2022

Een autorit van acht uur. Temperaturen die flink boven de 30 graden uitstijgen. Een krappe week om veel in te doen. De wintershoot 2022 moet de veelzijdige collectie op een zo representatief mogelijke manier vastleggen in de Duitse Deelstaat Beieren. En dat doet het dan ook, met allerlei verrassende motieven en rijke wintertonen. We nemen je graag mee op ons avontuur en geven je een kijk achter de schermen. Daar gaan we!

Zomerse kledingset van Lerros

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bzzzt, opstaan!

De wekker staat vroeg. Zo vroeg dat het tijdstip niet eens meer uitmaakt; aan gapen zullen we niet ontkomen. Koffers zijn zorgvuldig ingepakt en een laatste check of er niets vergeten wordt kan absoluut geen kwaad. Camera’s? Check. Kleding? Check. Zelfs al in kledinghoezen gestopt. Stomer? Check. Kledingrek? Check. Opgevouwen en wel. Accessoires om styling mogelijk te maken? Check. Met twee volgeladen auto’s kan de lange rit eindelijk beginnen.

De lange weg passeert allerlei steden totdat het vlakke landschap verandert in Duitse wisselvalligheid. Zo’n route gaat van hoog naar laag en de stops bij tankstations laten al steeds meer Duits gebabbel horen. Ons hotel ligt subtiel in het zuiden van München, zodat we met gemak door kunnen rijden naar de shootlocaties op de Oostenrijkse grens. Na aankomst sparen we vooral energie voor de daaropvolgende dagen.

Ga mee op avontuur!

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Op naar Garmisch-Partenkirchen

Maandag slaat aan en het belooft direct een mooie dag te worden. Misschien wel iets te mooi, want het is 36 graden op zijn hoogtepunt. Lekker als je kunt niksen aan een badplaats, maar taai als je met flinke bepakking locaties moet scouten. Afijn, in een uur tijd doorkruisen we Garmisch-Partenkirchen om de schilderachtige omgeving van de Eibsee te aanschouwen.

De aanwezige bezoekers gaan suppen, zonnen of op een andere manier ontspannen. Wij zoeken naar een weg naar beneden om waardige plekken langs het water te spotten. Spannend wel, tussen omgevallen boomstronken en begroeide bospaden door. Met een lange looptocht over losliggende stenen beoordelen we de locatie en maakten we testbeelden.

Waar toeristen ontspannen zijn wij hard aan het werk!

Luchtig Lerros kledingset met blauwtinten

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Gemêleerde Lerros trui

Bron foto: Van Dal mannenmode

Verder voorbereiden

Op de dinsdag werpen we een blik op de knusse binnenstad van Bad Tölz. Men moet hier wel veelal katholiek zijn, want op elk gebouw waar je ook kijkt lijkt een religieuze schildering te staan. Dat geeft ook wel een indruk van het karakteristieke; al helemaal als bewoners in een plat accent tegen ons praten. Dat gebeurt overigens veel, want hoe vaak zie je nou een professionele foto- en videoshoot plaatsvinden? Omstanders willen graag weten hoe de vork in de steel zit.

Later in de middag brengen we een bezoek aan de Allianz Arena, de thuisomgeving van FC Bayern München, om te kijken of we daar nog iets mee zouden kunnen. Dit is niet per se het geval, al was het wel leuk om in het echt te zien. ’s Avonds arriveren ambassadeur Rintje Ritma en model Jan de Vlaminck, waar we nog gezellig mee voorbespreken. ’s Avonds stomen we de kleding die daarna piekfijn op beeld moet stralen.

Goede voorbereiding is het halve werk.

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

En… Actie!
Daarna zijn we los. Op woensdag, donderdag en vrijdag staat de volledige foto- en videoshoot op de planning en gaat het nu ‘voor het echie’ gebeuren. Tezamen reizen we af naar de azuurblauwe Eibsee en banen we onze weg naar de gevonden plekken. Fotografe Malou zorgt met ondersteuning van styliste Tammy en productie-assistent Richard voor pakkende, inspirerende beelden van de collectie.

Videobeelden worden vastgelegd door Nick, die doorgaans de teksten van Van Dal schrijft – waaronder dit artikel. In de week voorafgaand aan de shoot schafte hij een drone aan die na enige twijfel tóch mee op avontuur ging. Deze zet hij voornamelijk in om de omgeving goed in beeld te brengen. Erik houdt een toeziend oog op de algehele productie en denkt mee in het creatieve proces. Gaaf:  deze wintershoot zijn we voor het eerst met een volledig Van Dal team!

Luchtig Lerros kledingset met blauwtinten

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

Met de kabelbaan naar boven

Op donderdag arriveert model Bart de Schuymer, die met de rest van ons team meegaat naar de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. Deze was bij de Eibsee al in de achtergrond te bewonderen, maar is nog veel indrukwekkender van bovenaf. Om daar te geraken nemen we de kabelbaan – of in het Duits Seilbahn – die toch €65 per persoon kost. Op de gletsjertop ligt sneeuw en heeft het veel stijle plekken waardoor gevaar in een klein hoekje zit. Toch verloopt het prima en kunnen we gave beelden schieten die je spoedig ziet verschijnen op onze kanalen. Ben jij ook al razend benieuwd naar de resultaten? Nog heel even wachten dan…

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Achter de schermen | Van Dal Actueel

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: