Home » Stijlvolle mode » 6 tips om je schoenen in te lopen
6 tips om je schoenen in te lopen

Schoenen. Ze worden getypeerd als een van de meest stijlvolle kledingstukken die je elke dag aantrekt. Echter gaan schoenen, zoals bijna alle producten, niet eeuwig mee. Daarom is het soms wel zo verstandig om nieuwe stappers te kopen. Heb je bij nieuwe schoenen last van het inlopen of krijg je vervelende drukplekken? Dat is goed mogelijk, omdat nieuwe schoenen naar je voeten vormen en dat gaat helaas niet altijd pijnloos. Om je te helpen hebben wij voor je uitgezocht hoe dit wat zachter aan gaat voelen. Dit zijn 6 tips om je schoenen in te lopen.

De 6 tips om je schoenen in te lopen

Zet een stap in de juiste richting met deze 6 tips:

Spotify playlist Crate Diggers Anonymous

Bron foto: Unsplash.com

Een föhn is niet alleen voor je haar

Maar ook voor je schoenen! Je kan deze gemakkelijk gebruiken om het inlopen van je schoenen te bevorderen. Ga er even voor zitten. Trek je sokken en schoenen aan en föhn op de pijnlijke plekken. Door dit te doen wordt de stof wat rekbaarder en vormt het zich soepeler om je voet. Doe het natuurlijk wel voorzichtig zonder de schoen te beschadigen. 

Spotify playlist Happy tunes

Bron foto: Van Dal mannenmode

Een held op sokken

Trek dikke sokken aan zodat je de harde randen niet meer voelt. Door lange sokken te dragen vervormt de schoen niet verder naar je voet, maar zo heb je geen last van het inlopen. De sokken van Bartlett zijn hier de ideale sokken voor. Daarbij maakt een kekke print je uitstraling een stuk modieuzer!

Spotify playlist Island Reggae

Bron foto: Van Dal mannenmode

Alwéér sokken

Een tip die misschien wat uit je comfortzone gaat, maar wel ontzettend goed is voor lederen schoenen, is om met natte sokken je schoenen in te stappen. Het is een gek idee en misschien niet de meest comfortabele manier, maar het werkt wel. Wat moet je doen? Maak een paar dunne sokken vochtig en trek de nieuwe schoenen aan. Door het vocht gaat de schoen sneller naar jouw voet vormen, wat de drukplekken voorkomt.

Spotify playlist Island Reggae

Bron foto: Unsplash.com

Lees jij de krant nog?

Dit is een klassieker: voor nette schoenen is dit dé uitkomst! Pak een oude krant erbij en scheur een stuk af. Maak deze nat en stop het in de neus van de schoen (zorg ervoor dat je de neus van de schoen goed vult, anders heeft het geen zin). Laat het een nacht rusten om te zorgen dat je schoen zich normaal gaat vormen. Vergeet alleen niet om de krant er weer uit te halen, anders loopt dat ook zo lastig.

Spotify playlist Island Reggae

Bron foto: Van Dal mannenmode

Yoga voor je schoen!

Je schoenen oprekken is ook één van de vele dingen die werken om je schoenen beter naar je voeten te vormen. Vooral met suède schoenen. Deze stof is rekbaar en loopt altijd wat uit als je er wat langer op loopt. Om je schoen op te kunnen rekken gebruik je een schoenspanner. Ook blijven je schoenen hierdoor langer mooi, dus hiermee sla je twee vliegen in één klap. Lees ook hoe je je schoenen langer mooi kan houden.

Spotify playlist Island Reggae

Bron foto: Unsplash.com

Gewoon lekker wandelen

Bouw het in stappen op… Door elke keer een klein stuk te lopen raak je gewend aan de schoenen en vormt de schoen zich naar jouw voeten. Baan je weg naar een nabijgelegen park of bosgebied of wandel rustig door de stadsstraten. Bij thuiskomst doe je ze dan weer uit, tenzij je ze graag nog even binnen aanhoudt. Hoe meer tijd je je schoenen aanhoudt, hoe meer de vorming naar je voet vordert.

50% korting op alle zomercollectie schoenen bij Van Dal

Met bovenstaande tips zal je gelijk profijt hebben van jouw nieuwe schoenen. Dus pak gelijk de benenwagen naar een van onze winkels, want alle schoenen uit onze zomercollectie zijn extra voordelig afgeprijsd met 50% korting! Dus zet die stap en bemachtig gelijk een nieuw paar Camel Active, Berkelmans of Cycleur de Luxe schoenen. Bekijk hier al onze schoenen.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Stijlvolle mode | Wastips

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: