Home » Mannendingen » 5x podcasttips voor onderweg
5x podcasttips voor onderweg

Heb jij ook zo’n hekel aan filerijden? Vind je het vervelend om lang te moeten reizen met het openbaar vervoer? Wil je ook eens een keer wat anders dan muziek luisteren? Dan is dit de oplossing voor jou! Terwijl je jouw trouwe bolide doorschakelt naar zijn 5 luister je naar interessante verhalen of gesprekken, waardoor je rit net wat plezieriger wordt. Podcasts zijn populairder dan ooit. Van Dal heeft na lange luistersessies de broodnodige tips op een rij kunnen zetten waar jij wat aan hebt. Daar gaan we!

Bron foto: Unsplash.com

Een podcast van de ANWB
Pascal van Hulst gaat op ontdekkingstocht door Nederland en reist het hele land door. Je hoort verschillende mysteries en raadselachtige natuurverschijnselen. Ook kom je veel te weten over ons eigen kikkerlandje!

z
}

Duur: 2 seizoenen van 10 afleveringen
25 minuten per aflevering

Bron foto: Unsplash.com

De Vlaamse Kunstroof

De titel verklapt het al: het gaat om ons mooie buurland België. In Gent werd in 1934 het meesterwerk van Jan van Eyck gestolen. Tot op de dag vandaag is het prachtstuk nog steeds niet heel teruggevonden. Kom erachter of dit wel kan, tenminste, als je durft…

z

Luister via Podimo

}

Duur: 1 aflevering van 35 minuten

Bron foto: Unsplash.com

Blauwe M&M’s

Altijd al nieuwsgierig geweest naar wat er achter de schermen afspeelt bij de artiest Prince? Luister naar de heerlijke backstage anekdotes die in een goed tempo verteld worden. Elke aflevering heeft zijn eigen thema en gaat over diverse artiesten die het beluisteren waard zijn.

z

Luister via NPO

}

7 afleveringen van 30 minuten

Bron foto: Iconick

De Grote Podcast

Onderweg naar je vakantiebestemming? Dan is deze podcast echt een aanrader. Met 48 gevarieerde afleveringen van 45 minuten tot 2 uur ben je wel even zoet. Drie podcastmakers nemen in elke aflevering een land onder de loep – waarschijnlijk ook jouw volgende vakantiebestemming! Ze duiken de geschiedenis in en gaan op originele wijze in op allerlei weetjes. Leuk!

z

Luister via Spotify

}

Duur: 48 afleveringen tussen de 45 t/m 2 uur

Bron foto: Unsplash.com

Groene oren

In deze podcast vertelt het staatsbosbeheer over planten, bomen en dieren via een interview met Chris Baijema. Met luchtige humor wordt er ingegaan op hun dagelijks leven vanuit verschillende perspectieven. Aan het einde komen er nog een boswachter en ecoloog aan de lijn. Erg interessant als je van de natuur houdt.

z

Luister via Spotify, 

}

Duur: 9 afleveringen ongeveer 20 minuten per aflveringen

Benieuwd naar nog meer interessante podcasts? Vind leuke artikelen terug in ons magazine! Lees bijvoorbeeld 3x spannende podcasts, 5x podcasts over actualiteiten, 5x podcasts over sport en nog meer.

Lees hier alle verschillende podcasts!

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: