Home » Mannendingen » Kijken, lezen en luisteren » 5x podcasts over wetenschap & kennis
5x podcasts over wetenschap & kennis

Ben je er klaar voor om jezelf te verrijken met interessante inzichten? Nieuwe weetjes over wetenschap opslaan of gewoon wat meer kennis opdoen? Dat kan gemakkelijk door een leuke podcast te luisteren. Waar te beginnen? Wij helpen je graag op weg: dit zijn 5x podcasts over wetenschap & kennis! Laten we beginnen.

Bron foto: Unsplash.com

 De Universiteit van Nederland Podcast

Verschillende wetenschappers geven antwoorden op interessante vragen. Binnen een kwalitatief kwartier hoor je allerlei weetjes, zoals hoe robots ons leven redden of waarom muggen altijd jou prikken en niet je partner. Daarnaast gaat het ook over dagelijkse gebeurtenissen die je nog weleens zouden kunnen verbazen. Deze podcast is erg leerzaam en hartstikke leuk om extra veel weetjes mee op te kunnen doen.

Bron foto: Unsplash.com

De Podcast Psycholoog

Weet jij hoe je met stress kan omgaan? Kan jij een vriend of vriendin goed troosten? Heb jij door hoe je kunt stoppen met continu je social media checken? Eigenlijk is op elke vraag het antwoord nee… Bij deze podcast wordt er in elke aflevering gepraat over belangrijke, psychologische thema’s en worden er tips gegeven die je gelijk in jouw leven kunt toepassen. Luister op je gemak naar deze podcasts en maak je opgedane kennis bespreekbaar in je eerstvolgende conversatie!

z

Bron foto: Unsplash.com

Nerdland Maandoverzicht Podcast Wetenschap en Technologie

Ontdek een maandelijkse podcast waar een overzicht te horen is vanuit de wetenschap en technologie. Alles wat er in de afgelopen maand over deze twee onderwerpen heeft plaatsgevonden kan je gemakkelijk beluisteren. De podcast wordt gepresenteerd door verschillende mensen, dus je luistert niet alleen maar naar dezelfde personen. Tune in, want dit wil je horen!

z

Bron foto: Iconick

Quest Leest Voor

Je bent ongetwijfeld bekend met Quest, het wetenschappelijke tijdschrift dat precies de geinige weetjes voorschotelt die je tijdens verjaardagen aan de kaak stelt. Als een van de grootste en populairste in zijn soort geeft het tijdschrift je antwoord op denkbare vragen. Zo komen er weetjes naar voren waar je waarschijnlijk zelf nog nooit over na had gedacht of juist het antwoord altijd al op wilde weten. Van geschiedenis tot psychologie, van techniek tot het menselijk lichaam en van politiek tot natuur: élk onderwerp komt aan bod.

z

Bron foto: Unsplash.com

Voedingscentrum

Het Voedingscentrum wil graag een steentje bijdragen aan jouw gezondheid. Zo worden er onderwerpen besproken als stappen voor een duurzaam eetpatroon, voedselverspilling, vleesvervangers en nog meer. De welbekende Schijf van Vijf is ook terug te luisteren in de podcast. Het Voedingscentrum geeft je onafhankelijk informatie over gezond eten. Daar wordt iedereen beter van!

z

Benieuwd naar nog meer interessante podcasts? Vind leuke artikelen terug in ons magazine! Lees bijvoorbeeld 3x spannende podcasts, 5x podcasts over actualiteiten, 5x podcasts over sport en nog meer.

Lees hier alle verschillende podcasts!

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: