Home » Mannendingen » 5x podcasts over actualiteiten
5x podcasts over actualiteiten

Men zegt weleens: ‘Geen nieuws is goed nieuws.’ Maar in het geval dat er toch een nieuwtje de wereld in geslingerd wordt, wil je wel het onderste uit de kan weten. Ben jij graag altijd op de hoogte van de laatste actualiteiten? Dan zit je in dit artikel goed! Graag lichten wij 5 podcasts over actualiteiten uit. Pak een warme kop koffie of een lekkere borrel en ga er maar goed voor zitten, want deze podcasts zorgen ervoor dat je weer helemaal bij bent!

De dag

In twintig minuten tijd word je iedere werkdag ingelicht over één onderwerp uit het nieuws dat zich op die dag afspeelt. Journaliste Elisabeth Steinz (NOS) zoomt in op de meest spraakmakende onderwerpen van de week. Daarbij spreekt Elisabeth Steinz verschillende deskundigen uit de wereld die haar helpen een breder inzicht over deze podcastonderwerpen te vormen.

z

Luister via NPO Radio 1, Podcasts of Spotify.

De 7

Leuk weetje: het getal 7 wordt als geluksgetal beschouwd. Misschien dat deze podcast daarom iedere dag stipt om 07:00 uur 7 actualiteiten behandelt en De 7 heet. Podcastmaker Bert Rymen neemt jou iedere ochtend mee in de zeven noemenswaardige berichtgevingen van de dag. Op deze manier ben jij al vóór het ontbijt op de hoogte van wat er allemaal in de wereld speelt.

z

Direct te vinden op De Tijd, Podcasts of Spotify.

Weer een dag

Waarom zo serieus? Het dynamische duo Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman verwerken graag humor in hun discussies, die over alle actualiteiten in het nieuws gaan. Elke werkdag bellen beide heren elkaar op en babbelen ze uitgebreid over het nieuws, leven en successen.

z

Maarten van Rossum – De Podcast

Nederlands historicus, schrijver en hoogleraar Maarten van Rossem maakt wekelijks een podcast over actualiteiten samen met Tom Jessen, die zichzelf de hoogst gewaardeerde dagvoorzitter noemt. De meeste afleveringen worden opgenomen in de auto, waarbij luisteraars kunnen reageren of vragen kunnen stellen. Lekker casual en ongedwongen dus. De ongezouten mening van Maarten zal uiteraard niet ontbreken. Ga jij luisteren?

z

Schakel in via de website, Podcasts of Spotify.

Lang verhaal kort

Heb je even 5 minuten? In de podcast Lang verhaal kort word er in een vaste opbouw verteld wat er die werkdag gaande is. Binnen enkele minuten heb jij antwoord op de hoofdvraag door een van de vaste presentatoren van de NOS en NPO 3FM. Luister elke werkdag rond 17:00 uur.

z

Scheur naar de website van Lang verhaal kort, Podcasts of Spotify.

Lang verhaal kort: nu heb jij weer 5 nieuwe podcasts over actualiteiten om dagelijks op de hoogte te zijn van de meest noemenswaardige nieuwtjes op de dag. Er zijn nog veel meer podcasts te beluisteren; bekijk hier de 5 meest populaire podcasts op dit moment. Welke luister jij dagelijks?

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: