Home » Eropuit » 5x museums over auto’s
5x museums over auto’s

Bent u gek op stoere vierwielers? Gaat uw hart sneller kloppen van flinke, brommende motors? Raakt u nooit uitgepraat over pk’s? Als een of meerdere van deze vragen met ’ja’ te beantwoorden zijn, is dit artikel voor u. Graag sturen we u namelijk naar vijf toffe museums die volledig in het licht staan van auto’s. Gas erop, er is veel moois om te ontdekken!

Bron foto: Pexels.com

Maak in het Louwman Museum een tijdreis die teruggaat tot en met 1887, het jaar waarin de automobielindustrie aan zijn opkomst begon. Alle relevante tijdsperioden in de geschiedenis van de automobiel zijn vertegenwoordigd in het karakteristieke landhuis welke ontworpen is door Amerikaanse architect Michael Graves. De collectie spant van de Dion-Bouton et Trépardoux – een van de oudste auto’s ter wereld – tot de Cadillac van Elvis Presley en de Aston Martin van James Bond. Daarbij zorgen ook een heuse collectie van memorabilia en intrigerende exposities voor een unieke autobeleving die u niet mag missen.

Leidsestraatweg 57, 2594 BB Den Haag

Bron foto: Unsplash.com

Met een bezoek aan dit Brabantse museum waant u zich in de wereld van de jaren ’30. Het fraaie dorpsplein, diverse winkels, garage en replica van het kantoor van de fabrikant doen daar sterk aan terugdenken. Raak bekend met de veelzijdigheid van DAF-producten zoals bedrijfswagens, bussen, personenauto’s en raceauto’s. Met de vele miniaturen en snuisteren, een componentengalerij en een historiezaal is het DAF Museum een mooie toevoeging voor de autoliefhebber!

Tongelresestraat 27, 5613 DA Eindhoven

Bron foto: Unsplash.com

Voor de echte – maar dan ook échte – liefhebber van auto’s die graag meer wilt leren van de technische kant kan het Auto Museum niet ontbreken. Europese en Amerikaanse merken komen samen in het pand in Noord-Holland; denk maar aan de Citroën Trèfle, de T-Ford en de Rolls Royce Phantom III. Het museum draait volledig op vrijwilligers die met uitbundige passie alle kanten en snufjes van de grote collectie motoren willen vertellen. Om deze reden is de entree ook gratis! Helemaal leuk: als u zelf beschikt over een bewonderenswaardig pronkstuk hoeft u niet te aarzelen om contact met het museum op te nemen voor een tijdelijke expositie!

Lagedijkerweg 1a, 1742 NB Schagen

Bron foto: Pixabay.com

Het is absoluut een royale ervaring om eens door de paleistuinen van Paleis het Loo te wandelen of door de collectie koninklijke verzamelingen te snuffelen. Maar dat is nog niet alles! U kunt tevens de stallen en koetshuizen bezoeken, waar de koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden van dichtbij te bewonderen zijn. De autoverzameling van de Oranjes is niet de minste, maar het pronkstuk is toch echt de Cadillac Convertible Sedan. Deze solide bolide werd in 1949 door Prinses Wilhelmina gekocht.

Koninklijk Park 1, 7315 JA Apeldoorn

Bron foto: Unsplash.com

Is het nostalgie waar uw interesse ligt? Navigeer dan naar ’t Andere Museum. Hier worden auto’s die tot wel 100 jaar oud zijn trots gepresenteerd. Stel uzelf bloot aan de auto’s die vooral vóór de oorlog rondreden, zoals de Citroën en Chrysler. Ook de naoorlogse collectie toont interessante voertuigen zoals onder meer een Rolls Royce en Bentley. De gave verzameling van radio’s en grammofoons en de vaste expositie “Kantreis door Europa” zorgen voor een leuke afwisseling en een memorabel bezoek! U hoort het uzelf vast al op feestjes zeggen: “Bent u al bij ’t Andere Museum geweest? Nee? Echt doen, dikke aanrader!”

Oostersingel 8, 8921 GA Leeuwarden

Dol op auto’s maar niet zo’n zin in een automuseum? Geen probleem. In alle Van Dal winkels kunt u een schitterende Fiat 500 aanschouwen – een waar icoon in de autowereld! Ontdek de wonderlijke details van Fiat 500 Nuova of de Giardiniera Rundtacho stationswagen uit 1970. Of u er een rondje in mag rijden is discutabel, maar ermee op de foto gaan juichen we uit volle borst toe!

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: 5x doen | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: