Home » Eropuit » 5x leuke stedentrips om te doen in Nederland
5x leuke stedentrips om te doen in Nederland

Het moge duidelijk zijn dat Nederland vol verborgen parels zit. We hebben immers niet voor niks de rubriek ‘Bijzondere plekken’ het leven ingeroepen. Wat dacht je van de grachten in Amsterdam, het eiland Texel of het Nationaal Park de Veluwe in Gelderland? Maar uit een stedentrip kan je ook veel energie halen. Wat zijn nou echt leuke stedentrips in Nederland? Deze 5 steden bijvoorbeeld!

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Merktilburg

Tilburg

Tilly, Tillywood, Kruikenstad, Textielstad of gewoon Tilburg. Deze Brabantse, rauwe en levendige stad wordt gekenmerkt door het industriële verleden dat in het hedendaagse stadsbeeld nog steeds te zien is. Met de industriële Spoorzone, de Piushaven als grootste stadshaven van Brabant, Poppodium 013 en ruim 100 cafés en restaurants kan je in Kruikenstad alle kanten op. Daarbij maak je in Tilburg prachtige stadswandelingen, vind je verborgen parels zoals het Marietje Kessels monument en bezoek je unieke musea. Culinair gezien zit je in Tilburg ook altijd goed. Neem bijvoorbeeld op het Piusplein een speciaalbier of ga juist culinair eten bij sterrenrestaurant Monarh. Wil je meer zien in Tilburg? Raadpleeg dan ons artikel ‘Wat is er te doen in Tilburg?

Arnhem

De gezellige stad Arnhem laat jou ronddwalen van het bewogen oorlogsverleden naar hedendaagse attracties en de mooiste natuurlijke omgevingen. Bezoek de laatste brug van Arnhem, winkel in het stadshart of wandel door de Veluwe. De combinatie is ook mogelijk in het Openluchtmuseum, waar jij een rijke historie bewondert terwijl je tussen de bossen loopt. Fantastisch! Ga vandaag, morgen of dit weekend nog op pad, maar lees eerst wat er te doen is in Arnhem en omgeving!

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Delft

De stad die de Nederlandse geschiedenis ademt is Delft. Van de kunstwerken van Johannes Vermeer tot Delfts blauw en het Koninklijk Huis. Alles is terug te vinden in deze idyllische stad. Loop langs – of vaar door – de grachten, ervaar de Oude en Nieuwe kerk en neem een workshop Delfts blauw schilderen. Alles is mogelijk in deze compacte, maar zó gezellige stad. Delft is een echte studentenstad met gezellige pleinen, sfeervolle terrassen en heerlijke restaurants. Ga zeker even langs bij onze suggesties!

Breda

Het altijd bruisende Breda, wat ook wel bekend staat als de Parel van het Zuiden, is een bron van gezelligheid. Dat blijkt uit de Verkiezing Beste Binnenstad, waar de stad al tweemaal als winnaar uitrolde. Brabantse glorie is overal te vinden omdat de stad enorm veelzijdig is en echt nooit verveelt. De Nassaustad staat centraal in de geschiedenis van ons Koninklijk Huis, van wie zelfs leden in de tombes van de Grote kerk liggen, die van mijlenver te bewonderen is. Oftewel, wat je ook gaat doen op je vrije dag of vrij weekend, een bezoek aan Breda kan niet uitblijven!

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Unsplash.com

Gorinchem

Omgeven met vestigingswallen en water ligt de vestigingstad Gorinchem. Samen met Woudrichem, Zaltbommel, Slot Loevestein en Fort Vuren behoort Gorinchem tot de vestingdriehoek, wat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO mag staan. Kijk je ogen uit in de knusse binnenstad of maak de ‘Hugo de Groot’ route. Ken jet het verhaal van de boekenkist nog? De boekenkist waarin Hugo de Groot ontsnapte is nog te bewonderen en vaar zoals Hugo van Gorinchem naar Slot Loevestein en bewonder zijn echte cel. Een echte duik in de geschiedenis!

Meer leuke stedentrips in Nederland

Kan jij ook geen genoeg krijgen van de mooiste Nederlandse steden? Gelukkig zijn dit niet de enige! Wat dacht je van het prachtige Heerenveen, het pittoresk Baarle-Nassau of bourgondisch Roermond? In elke stad zijn prachtige dingen te beleven en wij noteren ze allemaal in de rubriek Eropuit.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: 5x doen | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: