Home » Mannendingen » 5x filmklassiekers
5x filmklassiekers

Films nemen je mee in een andere wereld. Personages, mooie verhalen, culturen, adembenemende natuur en nog veel meer. Er bestaan oneindig veel films, maar welke films zijn nou de echte klassiekers? Wij duiken vandaag terug in de tijd en zetten met plezier de klassiekers op een rijtje. Deze vijf films zijn tijdloos en zijn altijd een goede keuze.

Bron foto: Unsplash.com

The Godfather (1972)

Waarschijnlijk keek je deze film toen je rond een jaar of twintig was. Het was een bekende film rond die tijd. Het is een spannend verhaal waarbij Don Vito, het hoofd van de maffiafamilie in New York, fel tegen het verkopen van drugs is. Een gangster uit een andere familie begint met het verkopen van drugs waardoor er gelijk voelbare wrijving ontstaat. Het gaat zelfs zover dat Don Vito een poging doet om de gangster te vermoorden. Dan wordt er één van de Dons ontvoerd voor de goedkeuring van het verkopen van drugs. Benieuwd hoe het afloopt? Bekijk de film op Prime Video. Het is een echte klassieker met wereldwijde recensies.

Te zien op Prime Video
Duur: 2 uur en 55 minuten

Bron foto: Unsplash.com

The Breakfast Club (1985)

Deze film gaat over vijf tieners die een lange tijd moeten nablijven. Elke tiener heeft zo zijn of haar eigen karakter. Van een nerd tot crimineel: zij moeten de tijd vol zien te maken. Na een tijd beginnen de vijf tieners door het schoolgebouw heen te zwerven, waar ook geblowd wordt. Ze hebben allemaal één ding gemeen en dat is dat ze allemaal worstelen met het omgaan van volwassenen. Ze hebben het gevoel dat ze nooit serieus genomen worden. Er ontstaan zowaar vriendschappen en romances tussen de tieners…

Te zien op Pathé Thuis
Duur: 1 uur en 37 minuten

Bron foto: Unsplash.com

The Shinning (1980)

Here is Johnny! Dit verhaal gaat over schrijver Jack die even geen idee heeft wat hij op papier moet gaan zetten. Hij krijgt aangeboden om huismeester te worden van het afgelegen Overlook Hotel. Voor hem is dit het geschikte moment om inspiratie op te doen voor zijn boek. Dan ontdekt hij dat er vreemde verhalen hebben afgespeeld in die buurt en dat de vorige huismeester zeer luguber was. Helaas worden hier dingen merkbaar van en gaat het zich afspelen in de realiteit. Weet jij wat er daarna gebeurt?

Te zien op: HBO Max
Duur: 1 uur en 55 minuten

Bron foto: Unsplash.com

Titanic (1997)

Tja, de Titanic… Wie kent ‘m nou niet? Het is een liefdesfilm waarin ook veel drama afspeelt. Even een korte samenvatting: Rose en Jack worden verliefd op elkaar en leiden een totaal ander leven. Rose komt uit een rijke familie en Jack uit de laagste klasse. Dat maakt hun relatie aardig lastig. Rose is inmiddels ook al verloofd met de wat aparte Cal. Dan vaart de titanic tegen een ijsberg aan, wat het schip catastrofaal doet zinken. Er zijn maar twee reddingsboten met als resultaat: heftige paniek! Rose en Jack gaan naar elkaar op zoek terwijl de boot al zinkende is. Het is een spannend liefdesverhaal met veel onzekerheden en lastige momenten.

Te zien op: Disney+
Duur: 3 uur en 14 minuten

Bron foto: Unsplash.com

The Sixth Sense (1999)

De laatste klassieker is zeker niet de minste. Het verhaal gaat over kinderpsycholoog Dr. Malcolm Crowe die Cole, een klein jongetje, te hulp schiet. Cole ziet geesten maar Malcolm is daar toch een beetje sceptisch over. Hij heeft immers eerder een kind geholpen dat dezelfde soort problemen had, wat slecht afliep. Lukt het Malcolm door alles op alles zetten om kleine Cole te helpen?

Te zien op: YouTube & Pathé Thuis
Duur: 1 uur en 47 minuten

Hopelijk doen deze klassieke films een belletje bij je rinkelen. Zo niet? Dan heb je huiswerk, want dit zijn absoluut films die je gezien moet hebben. Hoe heerlijk is het om in comfortabele kleding met een lekkere snack de tv aan te zetten en ontspannen een film te gaan kijken? Bekijk daarom zeker onze comfortabele kleding.

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: