Home » Eropuit » 5x doen » 5x de mooiste theaters in Nederland
5x de mooiste theaters in Nederland

Naar het theater gaan is altijd een ware beleving. Het is net als een film, maar dan nét wat beter. Je ziet de personages in het echt, je kan de emoties voelen en het decor is altijd gelikt. Met meer dan 650 theaters in Nederland kan je bijna op elke hoek van de straat wel een prachtig schouwspel zien. Maar wat zijn nou de mooiste theaters in Nederland? Wij zoeken dat graag voor je uit! 

Architectonische gebouwen - Chasé theater Breda

Bron foto: Unsplash.com

Chassé Theater – Breda

We trappen af met het iconische theater van Breda; het Chassé Theater. Dit prachtige theater vormt het decor voor de veelzijdige binnenstad, welke je vanuit onze winkel in Breda kunt zien als je bij de etalage naar buiten tuurt. Jaarlijks trekt dit museum ruim 350.000 bezoekers die komen genieten van musicals, opera, dans, muziek en meer. Naast het theater heeft dit gebouw drie filmzalen en zit er een casino om de hoek. Gegarandeerd succes!

Bekijk hier de agenda

Filmtheater Tuschinski – Amsterdam

Dit theater in hartje Amsterdam is opgericht door Abraham Tuschinski, een Joods-Pools-Nederlandse bioscoopexploitant die op 56-jarige leeftijd in Auschwitz overleed als slachtoffer van de Holocaust. Het is een van de mooiste theaters in Nederland. Jaarlijks vinden hier vele (internationale) premières plaats en kan je natuurlijk ook zelf een kaartje kopen voor een gave film of voorstelling.

Wat kijk je dit weekend?

Architectonische gebouwen - Evoluon Eindhoven

Bron foto: Unsplash.com

Architectonische gebouwen - Kubuswoningen Helmond

Bron foto: Pixabay.com

Nieuwe Luxor – Rotterdam

De Nieuwe Luxor is een van de bekendste gebouwen in Nederland. Het gebouw heeft met grote letters ‘Luxor’ op de voorgevel staan. Bijzonder is het lettertype ‘Corporate Identity’ dat op elke ruimte past waar men een boodschap kwijt zou willen. Wil je een keer een voorstelling bijwonen? De keuze is reuze: van musicals tot cabaret en van theaterconcerten tot kindervoorstellingen. Bewonder in stijl!

De agenda vind je hier.

AFAS Circustheater – Scheveningen

Les Miserables, Tarzan, The Lion King en in 2022 zelfs Aladdin: het zijn slechts een paar van de vele voorstellingen die in het AFAS Circustheater gespeeld zijn, of nog spelen. Dit theater lijkt van binnen daadwerkelijk op een circus en is een echte trekpleister voor jong en oud. Mede door de ligging aan het strand van Scheveningen, met de vele hotels en te ondernemen uitjes, is een voorstelling in dit theater een niet-te-missen bezigheid tijdens jouw bezoek.

Welke voorstelling bezoek jij?

Architectonische gebouwen - Evoluon Eindhoven

Bron foto: Unsplash.com

Architectonische gebouwen - Kubuswoningen Helmond

Bron foto: Unsplash.com

Koninklijk Theater Carré – Amsterdam

Als je als artiest in Carré mag staan, heb je het goed voor elkaar. Maar ook als bezoeker is een avond  in Carré een waar festijn. In dit beroemde theater aan de Amstel zijn verschillende grootheden de revue al gepasseerd. Rob de Nijs, Youp van ’t Hek en Art Garfunkel zijn maar een paar van deze namen. Daarnaast worden jaarlijks de grootste theater-, tv- en filmprijzen uitgereikt op het iconische toneel.

Waaneer streep jij dit bucketlist-item af?

Veel meer tips in ons magazine

Natuurlijk zijn er nog véél meer prachtige theaters in Nederland. Wat dacht je van de Schouwburg in Tilburg, het Beatrix Theater in Utrecht en Koninklijke Schouwburg in Den Haag? Heb je plankenkoorts en acteer je maar dat je het theater leuk vind? Geen zorgen. Hier zijn 5x de leukste dierentuinen in Nederland en 5x de leukste pretparken in Nederland. In onze Eropuit rubriek vind je veel meer interessante tips om een dag weg te gaan.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: 5x doen | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: