Home » Mannendingen » 5x de mooiste binnenplanten
5x de mooiste binnenplanten

Ja. Planten. Soms is het best een handvol om ze te onderhouden. Al helemaal als je er niet zoveel vanaf weet. Er bestaan ontzettend veel planten, maar welke plant is nou echt geschikt om binnen neer te zetten? Planten die weinig aandacht nodig hebben zijn ideaal. Soms kan het ook juist leuk zijn om een plant van het begin af aan te zien opgroeien. Daarom hebben wij 5x mooie binnenplanten voor je op een rij gezet. Weet jij al een mooie plek waar ze kunnen bloeien en groeien?

Bron foto: Unplash.com

Succulenten

Succulenten zijn ook wel bekend als vetplanten. Deze plant heeft zijn naam te danken aan het Griekse woord succus, wat sap betekent. Deze plant is gespecialiseerd in het vasthouden van water. Normaal gesproken leeft de succulent in droge gebieden en regelt zijn eigen waterregeling. Wij horen je al denken: ‘Ideaal, dan hoef ik de plant niet zo vaak water te geven’. Goed nieuws: dat is ook zo! Deze planten hebben weinig aandacht en verzorging nodig. Het enige wat je hoeft te doen is de plant in een lichte omgeving plaatsen. Zet de plant bijvoorbeeld in het raamkozijn. Wel is het zo dat de plant in de zomer meer water nodig heeft dan in de winter. Dan wel even checken dus. Over het algemeen kan je lekker lang van deze plant genieten!

Water geven

Winter: om de vier weken
Zomer: om de week

Bron foto: Unsplash.com

Sanseveria

De Sanseveria is familie van de cactus. De plant is dan wel minder stekelig, maar net als de cactus hoef je hem maar weinig water te geven! In winter heeft de Sanseveria tot wel zes weken geen water nodig, in de zomer slechts twee weken en tijdens carnaval staat hij altijd droog. Eigenlijk hoef je deze plant pas water de geven op het moment dat de grond korrelig voelt. Deze plant heeft lange, stevige stekken en is een leuke toevoeging in je huis. De Sanseveria is een sierlijke plant en geeft je huis een gezellige sfeer. Zet de plant bijvoorbeeld op een kastje bij de tv in de buurt of juist in een kast. Zorg er wel voor dat hij af en toe wat licht kan krijgen van de zon. Dat vindt-ie dan weer wel prettig.

Water geven

Winter: om zes weken
Zomer: om de twee weken

Bron foto: Unsplash.com

Zamioculcas

De Zamioculas kan een vrij grote kamerplant worden, tussen de 40 en 60 centimeter maar liefst. De afgelopen jaren zijn deze planten populairder geworden in Nederland, waarschijnlijk omdat hij super makkelijk te verzorgen is. De Zamioculcas slaat namelijk water op in zijn wortels en stam. De plant vindt zijn oorsprong in Zanzibar en Madagaskar, maar in jouw huiskamer zal de plant evengoed kunnen leven. De enige verzorging die je moet treffen: water geven en verpotten. Door de dikke en sterke wortels kan de huidige plantenpot kapotgaan. Dit zorgt ervoor dat de plant mooi en gezond blijft. Geef de plant een mooie plek in je huis, bijvoorbeeld in de hoek van een kamer bij het raam. Zo krijgt de plant voldoende licht en vult het een lege plek op in je huis. 

Water geven

Winter: om de twee à vier weken
Zomer: om de week

Bron foto: Unsplash.com

Epipremnum

De Epipremnum staat ook wel bekend als de hangplant. De plant komt van nature voor in Zuidoost-Azië, waar ze er groot kunnen worden. De Epipremnum groeit het best in de schaduw. Zet hem dan ook thuis in de schaduw en zorg ervoor dat de grond vochtig blijft. Een voordeel van deze plant is dat het een luchtzuiverende plant is. Hij neemt namelijk schadelijke gassen op en vervoert deze naar de wortels. Deze stoffen worden vervolgens gebruikt als voeding voor zichzelf. Wat een slimmerik!

Water geven

Winter: twee keer per week
Zomer: een keer per week

Bron foto: Unsplash.com

Philodendron Birkin

De Philodendron Birkin is een prachtige plant met opvallende witte strepen en mooie groene bladeren. Het is misschien even wennen aan het begin, maar deze plant laat aan je zien wanneer hij niet gelukkig is. Zo laat hij zijn bladeren hangen wanneer hij niet blij is. Zodra de grond droog is geef je de plant natuurlijk wat water, maar niet te veel. Dat is zelfs één van de meeste gemaakte fouten bij het verzorgen van planten. Op het internet zijn hier handige trucs voor te vinden, dus lees je eerst goed in om de plant in leven te houden. Zet de Philodendron Birkin op een plek waar het licht krijgt, maar niet de hele dag. Een zeer geschikte plek voor deze plant kan de vensterbank zijn. Zo breng je een fijne sfeer in huis op een verantwoorde manier.

Water geven

Winter: één keer per week
Zomer: één keer per week

Nieuwsgierig naar nog meer artikelen over planten, tuinieren of de natuur? Lees bijvoorbeeld ‘Start een kruidentuin in jouw keuken’

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Mannendingen | Tips en handigheden

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: