Home » Eropuit » 5x de leukste wandel- en fietsroutes op Malta
5x de leukste wandel- en fietsroutes op Malta
Malta is een prachtig eiland dat zich uitstekend leent voor wandel- en fietstochten. Het eiland is niet alleen rijk aan geschiedenis en cultuur, maar heeft ook adembenemende landschappen en een mild klimaat. Trek je comfortabele wandelschoenen maar aan want we gaan genieten van het mooie uitzicht. Heb je goede schoenen nodig? Wandel naar één van onze winkel en wij geven je een passend advies!

Ah fijn, hier zijn vijf van de leukste wandel- en fietsroutes op Malta:

Bron foto: Unsplash.com

De Dingli Cliffs wandelroute
De Dingli Cliffs zijn een van de hoogste kliffen op Malta en bieden een prachtig uitzicht op de Middellandse Zee. De wandelroute begint bij de Parish Church of St. Mary Magdalene in Dingli en loopt langs de kliffen naar het westen. Onderweg passeer je kleine dorpjes, olijfgaarden en ruïnes van oude boerderijen. De route is ongeveer 7 kilometer lang en duurt ongeveer 3 uur.
}
Duur: 3 uur

Bron foto: Unsplash.com

De Malta Coastal looproute
Deze route is een van de populairste wandelroutes op Malta en loopt langs de kustlijn van noord naar zuid. De route begint bij Qawra Point in St. Paul’s Bay en loopt langs schilderachtige baaien, kleine vissersdorpjes en historische bezienswaardigheden. De route is ongeveer 15 kilometer lang en duurt ongeveer 5 uur.
}
Duur: 5 uur

Bron foto: Unsplash.com

De Gozo Cycle wandel/fietsroute
Gozo is het naburige eiland van Malta en is bereikbaar met de veerboot. De Gozo Cycle Route is een geweldige manier om het eiland te verkennen en loopt door schilderachtige dorpen, valleien en langs de kustlijn. De route is ongeveer 50 kilometer lang en duurt ongeveer 5 uur.
}
Duur: 5 uur
""

Bron foto: Unsplash.com

De Victoria Lines wandelroute
De Victoria Lines zijn een reeks defensieve muren en torens die in de late 19e eeuw werden gebouwd om Malta te beschermen tegen aanvallen vanuit het noorden. De wandelroute begint bij het dorpje Madliena en loopt langs de Victoria Lines naar Mosta. Onderweg passeer je oude militaire gebouwen en heb je prachtige uitzichten op het landschap en de zee. De route is ongeveer 10 kilometer lang en duurt ongeveer 4 uur.

}

Duur: 4 uur

Bron foto: Unsplash.com

De Wied il-Għasri wandelroute
Wied il-Għasri is een prachtige kloof op Gozo en biedt een spectaculair landschap. De wandelroute begint bij het dorpje Għasri en loopt door de kloof naar de zee. Onderweg zie je kleine watervallen, grotten en rotsformaties. De route is ongeveer 5 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur.

}

Duur: 2 uur

Of je nu wilt wandelen of fietsen, Malta heeft voor elk wat wils. Deze vijf routes bieden niet alleen prachtige landschappen, maar ook interessante historische bezienswaardigheden en lokale cultuur. Ben je nieuwsgierig naar meer leuke dingen op Malta? Lees het in ons magazine!
Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: 5x doen | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: