Home » Eropuit » 5x de leukste kerstmarkten van Nederland
5x de leukste kerstmarkten van Nederland

Terwijl we nog een laatste keer pepernoten uit de pot graaien staat kerst alweer voor de deur. Kerst is een feest om samen met je dierbaren door te brengen, vol bordspellen, lekker eten en gezelligheid. Hoe leuk is het dan om jouw kerstvoorbereidingen te doen op een van de vijf leukste locaties in Nederland? Dit zijn 5x de leukste kerstmarkten van Nederland.

Architectonische gebouwen - Chasé theater Breda

Bron foto: Unsplash.com

Kerstmarkt in Valkenburg

We trappen de lijst gelijk af met misschien wel de mooiste kerstmarkt van Nederland. Valkenburg staat bekend om haar mergelgrotten waar je mooie rondleidingen kan krijgen of zelfs in kan mountainbiken. Of noem je het dan cavebiken? Hoe het ook zij, tijdens de decembermaand worden de grotten en binnenstad volledig versierd met kerstdecoratie en staan overal kramen met verschillende kerstattributen. Als dit niet speciaal is, wat is het dan wel?

Openingstijden: 18 november tot en met 8 januari

Country & Christmas Fair in Woerden

Voor de volgende kerstmarkt pakken we onze arrenslee naar het mooie Woerden. Nabij Kasteel de Haar, het oudste kasteel van Nederland, staat namelijk de grootste kerstmarkt van de Benelux. Fantastisch zo’n authentieke kerstmarkt met prachtige wandel- en fietsbossen en een historisch kasteel als achtergrond! Neem daarbij ook zeker een kijk bij Van Dal in Woerden om jouw kledingset voor kerst helemaal compleet te maken.

Kom langs op 8 of 9 december

Architectonische gebouwen - Evoluon Eindhoven

Bron foto: Unsplash.com

Winter Wonderland Arnhem

Van 9 december 2022 tot en met 9 januari 2023 verandert de binnenstad van Arnhem in een waar Winter Wonderland. Met meer dan 200 kerstkramen, een zogeheten Oriënt Express (trein), orkesten, liters chocolademelk en nog veel meer is er van alles te beleven in de Gelderse stad. Bekijk hieronder alvast de trailer van dit kerstspektakel!

Kerstmarkt Maastricht

Is het een kerstmarkt of kermis? In de gehele maand december wordt het Vrijthof in de Zuid-Limburgse hoofdstad omgetoverd tot een magische kerststad. Het Vrijthof wordt volgezet met houten chalets, kerstbomen, sfeerverlichting, attracties en een schaatsbaan. Er is genoeg te beleven, terwijl je een heerlijke kop glühwein drinkt.

Van 1 tot en met 30 december

Architectonische gebouwen - Evoluon Eindhoven

Bron foto: Pixabay.com

Architectonische gebouwen - Kubuswoningen Helmond

Bron foto: Pexels.com

Royal Christmas Fair in Den Haag

Met ruim 100.000 ledlampen, stallen, (kinder)koren, en stroopwafel- en oliebollenkramen is het in de Hofstad een groot feest voor jong en oud. Er zijn mooie prijzen te winnen met de kerstbingo en je kunt genieten van het mooi verlichte Binnenhof vanaf de houten terrassen. Omarm je naasten bij het kampvuur terwijl je van een kom erwtensoep en een drankje geniet.

Bezoek de kerstmarkt van 8 tot en met 23 december

Kerst vier je met Van Dal

Ben je na het bezoek aan een van deze vijf leukste kerstmarkten van Nederland nog niet helemaal klaar voor de feestdagen? Wij helpen je. Met onze cadeautips voor de feestdagen kom je nooit met lege handen aan en met onze stijlvolle colberts straal jij net zo mooi als jouw kerstboom. Alvast fijne dagen toegewenst!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: