Home » Mannendingen » 5x avontuurlijke series
5x avontuurlijke series

Het onheilspellende moment is aangebroken: je nadert het einde van je favoriete serie op Netflix, Videoland of Prime Video. Nu ga je vast het liefst op zoek naar een nieuwe serie om je in vast te bijten of je bent geïnspireerd geraakt door prachtige beelden die op je social media kanalen voorbijkomen. Er zijn zo ontzettend veel verschillende series met een enkele klik beschikbaar dat het soms best lastig is om iets te kiezen. Daarom zochten wij uit welke 5 avontuurlijke series je sowieso gezien moet hebben. Wij hopen je te inspireren, dus trek wat comfortabels aan en ga er eens lekker voor zitten. Hier volgen de 5 beste avontuurseries.

Bron foto: Sabine Bakkum

Game of Thrones

Een van de beroemdste avontuurlijke series is Game of Thrones. De veelbesproken serie is gebaseerd op een achtdelige boekenserie, Het lied van ijs en vuur, geschreven door George R.R. Martin (ook een goede leestip). De serie gaat over een eeuwenoude machtsstrijd tussen twee geslachten: de regerende Baratheons en de verbannen Targryens. Zij vechten met als doel de IJzeren Troon te claimen en over de zeven Koningrijken van Westeros te heersen. Het is een gespannen strijd waarin veel verraad, intrigers en bovennatuurlijke krachten worden vertoond. Het is een waar avontuur dat je meemaakt tijdens het kijken. Wil je nou nog meer draken zien? Kijk dan The Witcher.

Te zien op HBO Max, 8 seizoenen met 73 afleveringen, 60 minuten per aflevering.
Thema: magie/fantasy

Bron foto: Unsplash.com

Dark tourist

Ooit een docuserie gezien die zo intrigerend was dat je op het puntje van je stoel zat? Dark Tourist zou dat weleens bij je los kunnen maken. Filmmaker David Ferrier neemt je mee over de hele wereld om op de vreemdste locaties terecht te komt. Zoals de titel zegt komt David ook af en toe op duistere, maar vooral bijzondere en interessante plekken. Hier staat het ontdekken van achtergronden van verschillende plekken in de wereld centraal, waardoor de serie geen enkel moment zal vervelen. Niet per se omdat alle afleveringen met elkaar in verbinding staan, maar omdat je wilt blijven kijken wat de volgende bizarre trip weer gaat teweegbrengen.

Te zien op Netflix, 1 seizoen met 8 afleveringen, 40 minuten per aflevering
Thema: avontuurlijk

Bron foto: Unsplash.com

Vikings

Dit is een echte mannenserie. Ga mee op avontuur in het verhaal van de boer Ragnar Lothbrok, volgens de legende een directe nazaat van de Noorse god Odin. Er wordt ingezoomd op de plunder- en verkenningstochten van de Vikingen van Kattegat. De klim begint wanneer Ragnar een manier vindt om op open zee naar het westen te navigeren. Onderweg ontdekken de Vikingen het Engelse koninkrijk Northumbria en later ook Wessex. Dit brengt niet alleen rijkdom met zich mee, maar ook het ontdekken van verschillende culturen. Het is een historisch verantwoord kijkplezier!

Te zien op Netflix, 5 seizoenen met 89 afleveringen 45 minuten per aflevering.
Thema: magie/fantasy

Bron foto: Unsplash.com

Tales by light

Ontdek de verschillende culturen in de wereld door de serie Tales by Light te kijken. Het is een Amerikaanse documentaireserie van National Geographic. Fotografen en videomakers reizen de wereld rond om prachtige beelden van mensen, natuur, cultuur en dieren te maken op een bijzondere manier. De serie bevat drie seizoenen en de afleveringen zijn vrij kort wat het lekker luchtig maakt en waardoor je even kan ontspannen tussendoor. Het is echt een aanrader als je een avontuurzoeker bent.

Te zien op Netflix 3 seizoenen met 18 aflevering 20 minuten per aflevering.
Thema: natuur/avontuurlijk

Bron foto: Unsplash.com

Lupin

Ben je klaar voor een Franse mysteriethriller waar actie haast te snijden is? Waag je dan aan Lupin, een Netflix-serie die over de dief Assane Diop gaat. De dood van zijn vader lijkt te maken te hebben met de familie Pellegrini, waardoor hij vastberaden is om wraak nemen. Zijn vader werkte jaren geleden als chauffeur voor de familie en werd voor diefstal beschuldigd, waardoor hij in de gevangenis terecht kwam. Daar pleegde de vader van Assane zelfmoord. Later blijkt dat de vader is misbruikt om verzekeringsgeld te krijgen voor de familie Pellegrini. Het verhaal speelt zich af in het prachtige Parijs, waarnaartoe je wordt meegenomen in een doldwaas avontuur. Bereid je maar voor, want je gaat alle kanten van het verhaal horen, zien en voelen!

Te zien op Netflix, 2 seizoenen met 10 aflevring 50 minuten per aflevering.
Thema: racisme, discriminatie en avontuur

Nieuwsgierig naar nog meer series, boeken of andere leuke weetjes en tips? Lees ze in deze artikelen!

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: