Home » Mannendingen » 5x avontuurlijke boeken
5x avontuurlijke boeken

Schreeuwt je bovenkamer om pakkende leesinspiratie en ben je niet vies van avontuur? Dan zit je op de juiste regel. Van Dal heeft het alvast voor je gelezen en samengevat. Zo kan jij kiezen wat je volgende leesavontuur gaat worden. Er zijn zo ontzettend veel boeken uitgegeven dat we het voor nu bij 5 boeken houden die over avontuur gaan. Ben je nou niet zo’n lezer maar hou je wel van avontuur? Bekijk dan het artikel 5x avontuurseries voor jou. Nieuwsgierig geworden? Dit zijn 5 boeken over avontuur.

Bron foto: Unsplash.com

Game of Thrones

Misschien ben je al wel bekend met de beroemde HBO-serie bestaande uit acht seizoenen. Game of Thrones is afgeleid van de fantasieboekenreeks A Song of Ice and Fire van de schrijver George R.R. Martin. Een reeks om eens op in te zoomen! Het eerste boek speelt zich af in Westeros, een land dat is ingedeeld in zeven koninkrijken. Alle zeven koninkrijken worden geregeerd door koning Robert Baratheon en zijn adviseur: de hand van de koning. Plotseling breekt het nieuws uit dat de hand van de koning overleden is, met als gevolg dat de koning naar het Noorden afreist om zijn jeugdvriend Eddard Stark op te zoeken. Terwijl de koning op bezoek is bij Eddard in de hoofdstad van het Noorden, valt op een verdachte wijze de zoon van Eddard uit een toren en belandt in een coma. Wil je weten of de zoon van Eddard ooit nog uit de coma gaat ontwaken? Lees dan dit geweldige boek!

Zeven delen, per deel ongeveer 800 bladzijdes

Bron foto: Pexels.com

The Lord of the Rings (In de Ban van de Ring)

Iedereen is wel bekend met de beroemde filmtrilogie The Lord of The Rings, welke geschreven is door J.R.R. Tolkien. De filmtrilogie is afgeleid van de boekenreeks van The Lord of The Rings. Even terugspoelen: een ring wordt gevonden door hobbit Bilbo tijdens zijn avonturen. Op een dag komt tovenaar Gandalf op bezoek in de Gouw – het dorp waar Bilbo woont –en ziet hij dat de ring van Bilbo niet zomaar een ring is. Het is daadwerkelijk de ene ring, gesmeed door de zwarte heerser Sauron hemzelf. De ring kan niet langer in de Gouw blijven, dus stuurt Gandalf Frodo – de neef van Bilbo – op weg. Zo gaat hij met de ring naar Rivendell, de stad van de elven. Frodo wordt vergezeld door Sam waarna ze opgejaagd worden door zwarte ruiters die zichzelf de Nazgûl noemen. Gaat het Frodo en Sam lukken de stad van de elven te bereiken? Als je dat wilt weten, lees je dit avontuurlijke fantasieboek!

Vier delen, per deel ongeveer 650 bladzijdes

Bron foto: Unsplash.com

Duin

Duin is een zesdelige reeks sciencefictionromans van de schrijver Frank Herbert. Duin is de bijnaam van de woestijnplaneet Arrakis die centraal staat in de boekenreeks. Waar het begint? In wezen bij het keizerrijk dat uit talloze planeten bestaat. Deze wordt geregeerd door de keizer, edele families van planeten en de ruimtegilde (een organisatie die een monopolie heeft op interstellair transport). Voor de interstellaire ruimtevaart is er een grondstof nodig die het mogelijk maakt navigators visioenen te geven, waardoor ze een veilige koers kunnen uitzetten voor hun schepen in de ruimte. Deze grondstof is alleen te vinden op woestijnplaneet Arrakis. Doordat deze grondstof zo gewild is, komen er veel conflicten voor op deze planeet. Wil je we weten wat voor conflicten er plaatsvinden op deze planeet? Ontdek dan dit geweldige sciencefiction boek vol ruimtevaart.

Zes delen per deel ongeveer 400 bladzijdes

Bron foto: Unsplash.com

Sherlock Holmes: een Studie in Rood

Sherlock Holmes is mogelijk de meest bekende detective aller tijden. Veel mensen weten het misschien niet maar Sherlock Holmes is eigenlijk een fictief karakter uit de Sherlock Holmes boekenreeks die Arthur Conan Doyle schreef. In het eerste boek is legerarts John Watson met veel moeite op zoek naar een nieuwe woning in Londen. Een vriend van hem kent iemand die nog naar een huisgenoot op zoek is en stelt John Watson voor aan Sherlock Holmes. Ze besluiten om samen te wonen aan de Baker Street 221B. Watson leert Holmes steeds beter kennen en komt erachter dat Holmes veel informatie over mensen heeft die hij eigenlijk niet zou moeten hebben. Vanwege zijn talent helpt Holmes soms de politie. Holmes en Watson helpen de politie uiteindelijk bij een moordzaak om erachter te komen wat er daadwerkelijk gebeurd is. Als je nieuwsgierig bent en alles over de moordzaak wilt weten… Nou ja, je weet het wel!

Vier delen, 56 verhalen

Bron foto: Unsplash.com

Het Laatste Rijk

Het Laatste Rijk is geschreven door Brandon Sanderson, een Amerikaanse fantasieboekenschrijver. Brandon Sanderson is twee keer genomineerd voor de John W. Campbell Memorial Reward en hij won in 2011 de David Gemmell Legend award met zijn boek Away with the Kings. Al duizend jaar regent het as uit de hemel en hangt er een dikke mist zodra het avond wordt. Het land wordt geregeerd door de onsterfelijke opperheer. De Skaa (het arbeidersvolk) zijn daar de dupe van en leven al zo lang in onderdrukking dat ze alle hoop op vrijheid verloren hebben. Alle ongehoorzame Skaa worden door de opperheer naar de mijnen gestuurd om daar grondstoffen te delven. Een van deze ongehoorzame Skaa is Kelsier. In de mijnen is zijn magische kracht losgekomen en komt hij tot de ontdekking dat hij een nevelmens is. Met deze krachten wil hij de Skaa in opstand brengen. Als je wilt weten hoe hij dit probeert te realiseren moet je het boek lezen!

Vier delen, per deel ongeveer 540 bladzijdes

Geschreven door: Stagiaire Van Dal mannenmode

Categorie: Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: