Home » Puzzelen » 5 tips voor het oplossen van een woordzoeker
5 tips voor het oplossen van een woordzoeker

Wat is Spaans voor woordzoeker? Het antwoord is Sopa de letras, wat vrij vertaald lettersoep betekent. In 1968 publiceerde Spaanse Puzzelmaker Pedro Ocôn de Oro voor het eerst een woordzoeker in de krant waar hij zelf redacteur was. In deze soep van letters dien je woorden te zoeken die vooraf gegeven zijn. Maar hoe maak je een woordzoeker het beste? Dit zijn 5 tips voor het oplossen van een woordzoeker!

Zoethout

Bron foto: Unsplash.com

Tip 1 – Scannen

Begin door de woordzoeker systematisch te scannen, zowel verticaal als horizontaal. Markeer gevonden letters en zoek naar herkenbare woordfragmenten. Dit helpt je om woorden op te merken die direct opvallen en kunnen leiden naar langere woorden.

Haknougat

Bron foto: Unsplash.com

Tip 2 – Focus op lange woorden

Los eerst lange woorden op, omdat deze vaak unieke letters of lettercombinaties hebben die andere woorden kunnen onthullen. Let daarbij ook op bijzondere letters zoals de Q, X en Y. Deze komen niet vaak voor, dus de kans is groot dat daar een woord in schuilgaat.

Stroopsoldaatjes

Bron foto: Unsplash.com

Tip 3 – Draai en markeer

Draai de puzzel in je hoofd of fysiek om, om een andere kijkhoek te krijgen. Soms kan een andere kijkhoek nieuwe woorden onthullen. Gebruik daarnaast een potlood om voorlopige antwoorden te noteren en bij eventuele fouten dit gemakkelijk te kunnen wissen.

Salmiak pastilles

Bron foto: Unsplash.com

Tip 4 – Slim zoeken en pauzes nemen

Let op rijen met veel medeklinkers en overweeg thematische woorden. Rijen met veel medeklinkers kunnen vaak ongebruikelijke woordcombinaties bevatten die moeilijker te herkennen zijn. Besteed hier extra aandacht aan. Neem af en toe pauzes om met een frisse blik terug te komen.

Inpaktips Van Dal mannenmode

Bron foto: Unsplash.com

Tip 5 – Gebruik een systematische aanpak

Werk methodisch door de puzzel, beginnend met woorden waarvan je zeker bent, en werk dan naar moeilijkere woorden toe. Bijvoorbeeld door bovenstaande vier tips op te volgen en deze te herhalen tot jouw woordzoeker af is.

Puzzelen bij Van Dal

Heb je met deze tips je woordzoeker kunnen oplossen? Gefeliciteerd! Houd zeker onze puzzelpagina en ons magazine in de gaten! Wellicht wordt hier binnenkort een woordzoeker puzzel geplaatst en weet jij met onze tips deze puzzel als eerst op te lossen. Wij wensen je veel puzzelplezier toe!

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Puzzelen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: