Home » Mannendingen » 5 tips om jouw garderobe voorjaarsproef te maken
5 tips om jouw garderobe voorjaarsproef te maken

Het voorjaar staat weer bijna voor de deur! Tijd om jouw garderobe voorjaarsproef te maken te maken zodat je gemakkelijk bij de kledingstukken kan komen voor de lente en zomer Wij zijn al helemaal klaar voor het voorjaar met de nieuwe collectie. Nu jouw garderobe nog! Nou goed al die kleding moet je natuurlijk wel goed opbergen om er zolang mogelijk van te kunnen genieten. Wij helpen je graag met 5 tips om jouw garderobe voorjaarsproef maken!

Ah fijn, laten we beginnen!

Olympische Spelen Logo

Bron foto: Van Dal mannenmode

Haal alle kleding uit je kast

Haal alle kleding uit de kast en begin met sorteren. Wat draag je in het voorjaar en wat draag je in het najaar? Maak hier twee stapels van. Zo maak je het al overzichtelijker. Het voordeel hiervan is, is dat je gelijk kan sorteren op wat je eigenlijk nooit draagt en wat je graag draagt. Je zou dus eigenlijk drie stapels kunnen maken: voorjaar, najaar en niet in gebruik. Je kan ervoor kiezen om de kleding die je niet meer draagt weg te doen; maar je kan hier ook andere mensen blij mee maken! Zo heeft iemand anders er weer plezier van. Er zijn tegenwoordig vele platformen om je kleding snel te verkopen zonder veel moeite. Je zou het natuurlijk ook weg kunnen geven of doneren.

Schoonmaken

Nu alles uit je kast is, heb je gelijk de kans om de kast eens goed schoon te maken. Zo blijft je kleding lekker fris en gaat het langer mee. Haal er even een doekje overheen met alles reiniger (te koop bij de supermarkt).

Olympisch stadion

Bron foto: Unsplash.com

Schermen

Bron foto: Van Dal mannenmode

Sorteren

Sorteren per categorie. Hier bedoelen we natuurlijk mee: broeken bij broeken, overhemden bij overhemden etc. Je had nu al drie stapels op de grond liggen; deze worden aangevuld met de categorieën. Je krijgt dus bij de stapel ‘najaar’ alle dikke truien, winterjassen etc. en bij de stapel van het voorjaar de dunnere truien, polo’s, T-shirts etc.  En dan nog de overige stapel met de kleding die je niet meer draagt.

Vouwen

Vouwen! Nu alles overzichtelijk is geworden kan je beginnen met het opnieuw vouwen van de kleding. Om het zo netjes mogelijk te maken straks voor in de kast, raden wij je aan om het zo gelijkmatig mogelijk te vouwen. Wil je weten hoe jij slim je kleding kan opvouwen? Lees het in ons magazine!

Bron foto: Van Dal mannenmode

Schermen

Bron foto: Van Dal mannenmode

Indelen

In de kast leggen, bij de laatste stap worden alle opnieuw gevouwen kledingstukken weer in de kast gelegd. Je begint met de najaarsstapel want deze kan nu achter in de kast liggen of hangen. Vervolgens pak je de voorjaar voorjaarsstapel bij en deze leg je voor de najaar kledingstukken. Op deze manier wordt het pakken van de voorjaar kledingstukken een overzichtelijk en makkelijk.

Zo nu is de kledingkast weer overzichtelijk! Straal met de stijlvolle kleding voor in het najaar.

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Mannendingen | Tips en handigheden

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: