Home » Eropuit » 5 plekken in Nederland om te skiën
5 plekken in Nederland om te skiën

Wist je dat je niet altijd naar het buitenland hoeft te gaan om een dag heerlijk te kunnen skiën? Dat kan ook gewoon in Nederland. Er zijn zelfs tientallen skimogelijkheden in Nederland; zowel indoor als outdoor. Wij hebben er 5 op een rij gezet om tijdens deze koude dagen een leuke activiteit te plannen met vrienden of familie. Natuurlijk kan je deze skihallen in Nederland ook gebruiken om alvast te oefenen voor de ‘echte’ wintersport; denk bijvoorbeeld aan de Duitse Zugspitze! Nou laten we beginnen voordat het ijs al gesmolten is.

Bron foto: Unsplash.com

SnowWorld Landgraaf

De skihal is één van de grootste van Nederland en zelfs ook van Europa! SnowWorld Landgraaf. Het ligt tegen een heuvel aan en bevat 5 pistes met 8 skiliften, waaronder zelfs een zespersoons skilift. Ook is hier een park aanwezig waar obstakels te vinden zijn voor het plezier en om jezelf extra uit te dagen als dat nodig is. De steilste afdaling is 17% en de binnentempretuur is -5 graden. Er is ook een mogelijkheid om hier te overnachten en s ’ochtends weer fris op de latten te gaan staan. Verder is er natuurlijk ook ruimte voor de welbekende après ski.

In de ruime zes cafés is er genoeg ruimte om even lekker te ontspannen en te gaan voor een biertje. Ook tijd om even bij te komen en een echt wintersport gevoel te beleven. 

Witte Wereld 1 6372 VG Landgraaf

Bron foto: Unplash.com

Wintersport in Breda

Een indoor skihal om te oefenen voor de wintersport is te vinden in Breda. Hier kan je een uur ski- of snowboardles nemen om zo jezelf optimaal voor te breiden. Erg handig om het hier te leren voordat je ‘echt’ op wintersport gaat. Je krijgt les op een rollende band waarbij je vooral op techniek kan oefenen. Je hebt een uur les met veel pauze tussendoor. Als je namelijk nog nooit geskied hebt, kan het best wel zwaar voor je lichaam zijn. Een goede workout dus! Verder ook leuk om in Breda de Van Dal winkel te bezoeken om jouw warme lagen te bemachtigen.

Terheijdenseweg 502, 4826 AB Breda

Bron foto: Unsplash.com

SnowWorld Zoetermeer

Eén van de bekendste skihallen van Nederland SnowWorld Zoetermeer. Met 4 pistes en 10 liften lukt het jou wel om echt even met je gedachte in de alpen te stappen. De steilste afdaling is 21% en de temperatuur om in te skiën is zo’n -5 graden. Lekker weer voor een dikke trui. Een skipas voor 2 uur lang is rond de 34 euro voor volwassenen en 30 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Ook is er ski- en snowboardmateriaal te huren. Om even te kunnen ontspannen – of als je niet van skiën houdt – en liever wacht tot de rest klaar is, is er een heerlijke wellness- en fitness en zijn er zeven restaurants en cafés te vinden. Deze skihal is 365 dagen per jaar geopend. Ook kan je dit dagje weg combineren met een winkelbezoek bij Van Dal Zoetermeer. Ideaal alles in één stad te vinden.

Buytenparklaan 30, 2717 AX Zoetermeer

Bron foto: Unsplash.com

Buiten skigebied

Een buitengebied om te skiën in Nederland! Super gaaf, zo beleef je nog meer het wintersport gevoel. De kunstskibaan van Outdoor Valley Wintersport is de ideale plek om te leren skiën of snowboarden, maar ook om je techniek bij te spijkeren. Deze skibaan heeft twee verschillende ondergronden; sneeuwmatten en kunstbaanmatten. Ook is dit de plek waar je echt even hard van de ‘berg’ kan glijden. Heerlijk toch?! De skiplek ligt dichtbij Rotterdam.

 

 Rottebandreef 10, 2661 JK Bergschenhoek

Bron foto: Unsplash.com

Oefenskibaan in Den Bosch

In Den Bosch is er ook een oefenbaan te vinden; dit is hetzelfde principe als in Breda. Erg handig om je techniek te oefenen dus. Hier kan je al lerend skiën vanaf je vierde levensjaar, leuk om een middagje te doen met de (klein) kinderen. Hier krijg je les op je eigen niveau en een maximale groep van 6 personen krijgt tegelijkertijd les. Je krijgt veel feedback om het beste in je naar boven te halen. Voor een introductieles betaal je een vriendenprijsje om te kijken of het wat voor je is. Daarna lopen de prijzen wat op maar kan je ook een cursus aanschaffen. Wat ook erg leuk en origineel is, hier kunnen ook feestjes gevierd worden of leuk voor een bedrijfsuitje

Stadionlaan 69, 5213 JJ ‘s-Hertogenbosch

Tijdens het skiën is het wel zo fijn om comfortabele kleding te dragen. Bij Van Dal bieden wij warme en lekker zittende truien & vesten. Zeker de moeite waard om deze te komen passen. Goed te combineren met het skiën in Breda, Zoetermeer of Maassluis (lekker dichtbij Rotterdam). Een gezellig dagje weg! Je kan natuurlijk ook altijd de webwinkel bekijken, die kan je immers overal te bekijken.

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: 5x doen | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: