Home » Mannendingen » 5 muziektips voor kerst
5 muziektips voor kerst

Een vast onderdeel dat tijdens Kerstmis niet mag ontbreken is natuurlijk de muziek. En dan wel jolige kerstmuziek waar we met zijn alle geen genoeg van kunnen krijgen. Vaak verschijnen de eerste kerstnummers nog vóór december al op de radio, met als top drie meest gedraaide kerstnummers: Driving Home For Christmas van Chris Rea, All I Want for Christmas van Mariah Carey en Last Christmas van Wham!. Om dit jaar Kerstmis thuis zo sfeervol mogelijk te maken presenteren wij 5 muziektips voor kerst.

Souvenirs

Bron foto: Unsplash.com

Top 2000 op Radio 2

Ook wel “De Lijst der Lijsten” genoemd: de Top 2000 van Radio 2. Op 25 december stipt om 00:00 begint deze lijst. De tweeduizend beste nummers ooit gemaakt – in de ogen van de enthousiaste stemmers  –  hoort u van kerstavond tot en met oudjaarsavond om 00:00. Misschien komt Queen – Bohemian Rhapsody weer op nummer 1. Maar om daarachter te komen luisteren we op 31 december om 23:50 uur naar Radio 2!

Knikkebollen

Bron foto: Unsplash.com

Home for Christmas – Andre Rieu

Normaal staan er ruim 150.000 mensen op het Vrijthof in Maastricht van zijn concerten te genieten. Door de huidige omstandigheden is dit natuurlijk niet mogelijk. Maar dat weerhoudt André Rieu er niet van om u te betoveren met zijn muzikale klanken. Hij komt namelijk met een geheel gratis alternatief voor u; Andre Rieu – Home for Christmas. Een 2,5 uur durende muzikale ode aan alle kerstmuziek, gespeeld door Andre Rieu zelf, met orkest en gratis te beluisteren op YouTube.

Italian Summer

Bron foto: Unsplash.com

Muziektips voor kerst op Spotify

Elk jaar komt muziek streamingsdienst Spotify met de Top 100 Kersthits van het jaar, ideaal! Verbind uw tv, bluetoothspeaker of laptop met Spotify en u heeft honderd kerstnummers om tijdens het kerstdiner van te genieten. Een ding wordt al verklapt: bovengenoemde nummers staan er natuurlijk ook in!

Italian Summer

Bron foto: Unsplash.com

Lp, cd & dvd

Sinds de komst van digitale radio, YouTube en Spotify zijn we bijna vergeten dat er voor dat alles muziek geluisterd werd via lp’s, cd’s of dvd. Misschien heeft u al kerstlp’s of cd’s, zet deze dan op tijdens het kerstdiner. Heeft u die niet? Ga naar de lokale, dichtstbijzijnde kerstmarkt en u zal vanzelfsprekend een kraam vinden die deze verkoopt! Terug naar die goede oude tijd.

Italian Summer

Bron foto: Unsplash.com

Kerstkoor in de buurt

Ieder jaar organiseren verschillende koren muziekevenementen door het hele land, voor een gezellige muzikale middag. Ze zingen recente hits en natuurlijk kerstnummers. Neem een warm glas chocomel met glühwein in de hand en geniet van het mooie samenzang. Bekijk uw regionale krant en/of Facebookpagina’s of er een evenement bij u in de buurt is.

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: