Home » Mannendingen » 5 makkelijke tips om de woonkamer gezellig te maken
5 makkelijke tips om de woonkamer gezellig te maken

De woonkamer is misschien wel de plek waar je de meeste tijd doorbrengt in huis. Waarom zou je deze ruimte dan niet wat op willen fleuren? Wij geven je hieronder 5 tips om dat voor elkaar te krijgen! Deze snelle schoonmaaktips voor de woonkamer van Leukegeit.nl laten zien hoe je dit aanpakt!

Bron foto: Unsplash.com

1. Zachte materialen gebruiken

Wil je je woonkamer gezellig maken? Maak dan gebruik van zachte materialen in huis. Zachte materialen zorgen voor een warme en gezellige look. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wollen vloerkleden, donzige kussens, een stoffen bank of stoelen en gordijnen.

Deze zachte materialen zorgen voor comfort en een warm gevoel. Vooral op een harde vloer, zoals tegels kan een zacht vloerkleed heel veel zachtheid creëren.

Kussens zijn er in allerlei kleuren en vormen. Kies een kleurenpalet uit aan kussens die past in jouw woonkamer. Hoe warmer de kleuren, hoe gezelliger het eruit ziet. Ook het materiaal speelt hierbij een grote rol.

Zorg voor niet al te glimmende, gladde kussens, maar juist voor zachte materialen zoals katoen en wol. Kussens nodigen uit om lekker op een bank neer te ploffen en het maakt het zitten of liggen een stuk comfortabeler.

Achter de schermen fotoshoot Van Dal mannenmode kampvuur

Bron foto: Pexels.com

2. Een open haard in de wintermaanden

Heb jij even mazzel als jouw huis voorzien is van een open haard. Een houtkachel met haardhout zorgt voor ultieme gezelligheid in de woonkamer. Af en toe een blok hout op het vuur gooien en dan weer een nipje nemen van je warme chocolademelk met slagroom (als het lekker koud is natuurlijk ).

Dat is voor mij zeker iets om in de zomermaanden al naar uit te kijken. Lekker op de bank neerploffen onder een wollen kleed en dan kijken naar de vlammen. Tevens werkt dat ook nog eens lekker rustgevend. Het geluid van een knetterend haardvuur is toch iets om voor thuis te blijven.

Je hebt geen tv nodig om het gezellig te maken. De geur, de vlammen, de warmte en het geluid van een open haard is onmiskenbaar. Kortom, een open haard biedt het volledige pakket om het in de woonkamer gezellig te maken.

Tegenwoordig zijn er ook genoeg ‘gemaakte’ elektrische haarden te koop. Kachels met een nep vlam of met nep hout. Ze lijken vaak behoorlijk realistisch en zorgen voor datzelfde gezellige sfeertje van een echte houtkachel (op bol.com vind je een ruime selectie).

Bron foto: Unsplash.com

3. Muziek als sfeermaker

Muziek is misschien wel de grootste sfeermaker in huis. Dit geldt niet alleen voor in de woonkamer, maar ook in de keuken tijdens het koken bijvoorbeeld. Muziek is altijd een goed idee. Dus haal die mooie muziek box in huis en verbindt hem met jouw fijnste Spotify lijst! 

Op Spotify zijn er genoeg lijsten gemaakt die zorgen voor een gezellige sfeer tijdens het dineren, of gewoon als achtergrondmuziek terwijl je aan het kletsen bent met je visite. Gezellige muziekgenres zijn bijvoorbeeld jazz of lounge.

Maar het aller gezelligst is de platenspeler. Wat is er gezelliger dan een zelfgekozen plaat die je laat draaien. Je gaat toch net iets bewuster luisteren naar de muziek dan wanneer je Spotify het werk laat doen.

Muziek is voor ieder seizoen een goed idee, voor ieder moment of gelegenheid. Wanneer je met verschillende mensen bent, is het ook leuk om voor een ieder een verzoekje te laten draaien.

Bron foto: Unsplash.com

4. Kunst aan de muur

Wat is er leuker dan je muren te vullen met kunst. Het maakt je woonkamer persoonlijk en gezellig. Grote lijsten, kleine lijsten of allebei. Realistische kunst of abstracte kunst. Alles is mogelijk. Je kunt ook zelf aan de slag gaan met een canvas doek.

Bron foto: Unsplash.com

5. Planten en bloemen

Planten zorgen niet alleen voor zuurstof, maar ook voor sfeer in huis. Als jouw woonkamer een grote ruimte is, zijn kaarsen, lampen of fotolijsten soms niet genoeg om het gezellig te maken. Planten zijn dan de perfecte opvulling van een leeg hoekje.

Zoek een plant uit die goed bij jou past. Heb je groene vingers? Dan is het leuk om een plant uit te kiezen die veel verzorging nodig heeft. Maar wanneer je dit niet hebt, kies dan een plant uit die niet veel aandacht nodig heeft. Een plant als blikvanger met bruine bladeren is ook een zielig tafereel.

Heb jij tips om jouw woonkamer gezellig te maken? Laat het zeker weten in een reactie!

Meer van Leukegeit.nl?

Wil jij meer lezen over groen leven, eten, financiën, wonen, reizen en persoonlijke verhalen van Billy? Bezoek dan zeker eens de website van Billy, Leukegeit.nl! Laat jezelf inspireren door de leukste woontips of ontdek een nieuw vegetarisch recept. Heb je financiële hulp nodig of zoek je nog groene raad? Leukegeit.nl heeft het allemaal.

 

Wil jij meer lezen over groen leven, eten, financiën, wonen, reizen en persoonlijke verhalen? Bezoek dan zeker eens de site van Billy, Leukegeit.nl! Van de leukste woontips tot de beste artikelen over groen leven, Leukegeit.nl heeft het allemaal
Geschreven door: Leukegeit.nl

Categorie: Mannendingen | Tips en handigheden

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: