Home » Eropuit » 3x leuke tentoonstellingen
3x leuke tentoonstellingen

Even lekker eropuit gaan kan ook in eigen land; vaak zijn er hartstikke leuke evenementen om bij te wonen. Omdat we u graag een handje helpen, lichten we bij deze 3x leuke tentoonstellingen uit die absoluut de moeite waard zijn.

De Fabeltjeskrant

Toen het Oude Ambachten Speelgoed Museum ruim dertig jaar geleden ontstond, wist oprichter Kees ongetwijfeld nog niet dat een prachtige expositie als de Fabeltjeskrant te bewonderen zou zijn in 2021. Meneer de Uil is er helemaal ondersteboven van dat de originele poppen en decorstukken uit de beroemde serie een podium krijgen. Er kan zelfs een meet & greet met hem geregeld worden! Ook Lowieke de Vos, Juffrouw Ooievaar en het Praathuis van Bor de Wolf komen aan bod. Kinderen kunnen hun handen uit de mouwen steken bij een uitdagende knutselworkshop, door de gangen van Momfer de Mol kruipen of simpelweg genieten van de nostalgische beelden, muziek en memorabele uitspraken van de dieren. Een ideale tentoonstelling om samen met uw kleinkinderen naartoe te gaan. Baan dus vóór 31 december uw weg naar het museum aan de Rijksweg 87 te Terschuur en kijk op de website voor alle informatie!

""

Bron foto: Unsplash

We Are Animals

In het altijd bruisende Rotterdam is er een bijzondere tentoonstelling gaande: We Are Animals. Natuurlijk willen we niet impliceren dat we géén mensen zijn, maar de relatie tussen mens en dier is op zijn zachtst gezegd bewonderenswaardig. Er valt veel te leren van de manier hoe dieren leven, met elkaar omgaan en zich gedragen. Met een diepe duik in het dolle dierenrijk kunt u tot en met 24 oktober bij de Kunsthal langskomen. Hier treft u op eigen- en kunstzinnige manieren bijzondere vertalingen van wat we denken te weten over katten die het internet domineren, een konijn die aan zijn lange oren hangt en dieren die op basis van betaling bekeken worden in dierentuinen. De speelse uitingen van de tentoonstelling kietelen met controverse en dwingen de bezoeker ertoe om na te denken en vragen te stellen. Boek binnenkort uw tickets voor het museum aan de Westzeedijk 341!

We denken dat we heel erg veel verschillen van dieren, maar is dat eigenlijk wel zo?

Karel Appel 100 jaar

De kleurrijke werken van schilder en beeldhouwer Karel Appel worden gevierd tijdens zijn eigenlijke honderdste verjaardag. Geboren in 1921 en overleden in 2006 laat hij bijzondere parels achter die in de tijd van de Cobra-beweging vooral invloeden van tekeningen en schilderijen van kinderen en geesteszieken kenden. Cobra was een samenvoegsel van de steden Kopenhagen, Brussel en Amsterdam, waar de leden elk vandaan kwamen.

De Cobra-beweging bracht drie kunstenaars samen.

""

Bron foto: Unsplash

Het Cobra Museum voor Moderne Kunst, dat verder bouwt op die naam, is gevestigd in Amstelveen en presenteert nationale en internationale tentoonstellingen van 20ste-eeuwse en hedendaagse kunst. Tijdens de tentoonstelling, die tevens tot 24 oktober gaande is, kunt u een blik werpen op Karels werken uit de periode van 1947 tot 1961. Neem zeker een kijkje in het pand op het Sandbergplein 1!

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: 5x doen | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: