Home » Mannendingen » 3x leuke kaartspellen
3x leuke kaartspellen

Tijdens de feestdagen speel je gezellig spelletjes met het gezin, vrienden of familie. Kan jij kiezen uit de vele spellen die er zijn? Vandaag leggen we de dobbelstenen en bordspellen even aan de kant om plaats te maken voor een tijdloze categorie. Tijd om te kijken naar – en natuurlijk het spelen van– m de populairste kaartspellen die met meer personen gespeeld kunnen worden. Afijn, we gaan beginnen!

Bron foto: Unsplash.com

Catan

Deze klassieker ken je vast wel. Eigenlijk is het een bordspel, maar bijzonder genoeg kun je deze ook in kaartvorm vinden. Ideaal om mee te nemen naar jouw kerstfeest! Dit is ook een snellere variant dan het bordspel. Wel gaat het kaartspel hetzelfde als het bordspel; je moet een nederzetting zien op te bouwen. Door te handelen, ontdekken en bouwen is dit een uitdagend en leuk spel. Het Catan kaartspel is gefocust op het ruilen van kaarten. Voor dit kaartspel kan je dertig minuten uittrekken. Lang genoeg om nog een handje van je favoriete versnapering bij te pakken!

 

1 pot is 30 minuten speeltijd
Spelen vanaf 12 jaar
2-4 spelers

Bron foto: Unsplash.com

Beverbende

Sinds 2009 wordt dit spel enthousiast gespeeld. De auteurs van het dierlijke spel zijn Ann Stambler en Monty Stambler. Het is een spannend, tactisch kaartspel waarbij het geheugen een grote rol speelt. Het spel is van 999 Games met als inhoud: 66 kaarten, een scoreblok en spelregels. Beverbende gaat als volgt: er worden vier kaarten na het schudden neergelegd op tafel, de twee buitenste kaartenogen één keer bekeken worden. Als je aan de beurt bent, trek je een kaart van de stapel en voer je daar een actie mee uit. Het doel is om zo min mogelijk strafpunten te hebben en als winnaar te eindigen.

1 pot is 20 minuten speeltijd
Spelen vanaf 6 jaar
2-6 spelers

Bron foto: Unsplash.com

Exploding Kittens

Het spel is bedacht door Ethan Lee en The Oatmeal en bevat 56 kaarten. Het is een dynamisch spel waar je geen genoeg van kunt krijgen én leuk voor zowel jong als oud! Het is verpakt in een grappig jasje met eenvoudige regels. In wezen is het te vergelijken met Russisch roulette en daardoor ook nog eens spannend. De kittens maken het lekker speels en vrolijk. Als je aan de beurt bent, speel je één van de actiekaarten in je hand. Speel de juiste combinatie van kaarten en plan je aanval in één keer waarbij je meerdere tegenstanders uitschakelt. Overleef de aanvallen en win!

1 pot is 15 minuten speeltijd
Spelen vanaf 7 jaar
2-5 spelers

Nieuwsgierig naar nog meer leuke spellen, podcast of series? Lees meer in ons magazine!

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: