Home » Eropuit » 3x fietsroutes door Noord-Brabant
3x fietsroutes door Noord-Brabant

Klaar om uw trouwe tweewieler goed af te stoffen? Ga er weer eens lekker mee op pad! In Noord-Brabant zijn er namelijk vele mooie plekken en bezienswaardigheden te ontdekken. Om u te voorzien van een leuke trip door eigen land lichten wij graag drie verschillende fietsroutes in Noord-Brabant uit. Let op: bij elke route vindt u een afbeelding met coördinatiepunten. Dus spring op dat zadel en maak die kilometers!

Belevingsroute door Bergen op Zoom I 15 KM

Bergen op Zoom heeft een rijke historie waar wij u graag mee naartoe nemen. De fietsroute door Bergen op Zoom begint op de Grote Markt in het centrum (de rode stip op de kaart hieronder). Bewonder het markante stadhuis en het oudste hotel van Nederland: Hotel de Draak. De origine van dit hotel gaat terug naar 1433, toen het nog een herberg was. Ook vindt u op deze markt de Peperbus – de kerk die met 183 treden een ware klimuitdaging is. Maar vergeet de fietstocht niet – uw energie is immers nog wel even nodig! Neem een moment om het laatste stukje stadsmuur van Bergen op Zoom te bewonderen: de Gevangenpoort en het Markiezenhof; een bijzonder gebouw met een prachtige tuin.

Blijf uw pedalen trappen om richting het Anton van Duinkerkenpark te fietsen (de groene stip op de kaart). Stap vervolgens af om even lekker te wandelen door dit park. Om nog meer natuur te omarmen stuurt u uw route naar recreatie– en natuurgebied De Heide en Brasserie de Berk toe (de oranje stip op de kaart.) Tijd om lekker te gaan lunchen. Reserveer een heerlijk plekje op het terras of in de serre van De Berk waar je een prachtig uitzicht hebt op de Heide. Ga dan naar het zuiden van Bergen op Zoom, richting Mozesbrug en Fort De Roovere (de blauwe stip op de kaart). Steek hier de bijzondere brug over die midden door het water loopt en aanschouw de schuine uitkijktoren. Zet tenslotte de terugweg naar het hart van Bergen op Zoom weer in.

Aanrader: Neem een camera mee op pad, want er zijn talloze fotogenieke plekken die het verdienen om vastgelegd te worden! Geniet van het mooie uitzicht tijdens uw fietstour.

Kleurrijke woningen in de Reitdiephaven

Bron foto: Ik wil meer reizen

Kleurrijke woningen in de Reitdiephaven

Bron foto: De Architect

Reitdiephaven

Bron foto: Visit Brabant

Harnas in Muiderslot.

Bron foto: Ons West Brabant

De tuinen van Muiderslot.

Bron foto: Studio Marco Vermeulen

Fortenroute door Willemstad I 25 KM

Het Brabantse Willemstad is klein maar erg fijn. Door de idyllische uitstraling is de vestingstad ideaal om met een fietstocht te verkennen. Bezoek allereerst de haven met de vestingswallen en het Mauritshuis (de rode stip op de kaart), welke in 1623 werd gebouwd in opdracht van Maurits van Oranje. Hij gebruikte dit als jachtslot en buitenverblijf. Daarna vervolgt u de route naar Fort Bovensluis (de blauwe stip op de kaart). Dit fort was een kazerne voor 188 soldaten. In de Eerste en zelfs de Tweede Wereldoorlog werd het buskruit vervangen door aardappelen. Zo kon het hele dorp namelijk van eten voorzien worden – dat waren nog eens andere tijden! Fiets dan door naar Fort de Hel (de oranje stip op de kaart). Rond Fort de Hel kunt u zaling wandelen en even ontspannen. Het laatste punt van de Fortenroute brengt u naar Fort Sabina (de gele stip op de kaart). Buiten het feit dat hier van alles te zien is kunt u bij De Kletsmajoor een heerlijk bakje koffie drinken en wat uzelf verwennen met smaakvolle lekkernijen. Leg de laatste loodjes af door op uw zadel te springen en langs het water terug naar Willemstad te fietsen.

De tuinen van Muiderslot.

La Trappe route vanaf Oisterwijk I 35 KM

De fietsroute voor de serieuze fietsfanaat. 35 kilometer aan ontdekkingsplezier waar we u graag warm voor maken! Hiervoor starten we in het centrum van Oisterwijk. Bent u niet voorzien van een fiets of is een fiets meenemen naar deze bestemming lastig? Dan kunt u een fiets huren bij Hotel de Leijhof (de rode stip op de kaart), waar u uiteraard meteen op het terras kunt aanschuiven voor een ijskoude La Trappe.

Na de richting van Tilburg in te slaan bevindt de eerste stop zich bij Café Zomerlust (de oranje stip op de kaart) waar u terechtkunt voor een Tilburgse lunch. Met een stuk door Tilburg heen fietst u richting Bierbrouwerij De Koningshoeven (de groene stip op de kaart), een restaurant van La Trappe zelf. Geniet hier van een heerlijke lunch en natuurlijk de mooie trappistenbieren van La Trappe. Als extra toevoeging aan deze La Trappe fietsroute kunt u op voorhand een excursie boeken voor een rondleiding binnen de bierbrouwerij. Tijdens deze rondleiding fietst u langs alle facetten van het productieproces en alle karakteristieke gebouwen op het terrein van de brouwerij, waarbij er op het einde – natuurlijk – een consumptie ingeleverd kan worden voor een heerlijke La Trappe. Perfect om de zomerse dorst mee te lessen!

Drink nog niet te veel want de route leidt u door naar Moergestel, waar er bij restaurant Bij Wout (de blauwe stip op de kaart) aangeschoven kan worden om lokaal te genieten met – u raadt het al – de volgende La Trappe. Het afsluitende café van de La Trappe route is Het Boscafé (de gele stip op de kaart), waar een buitengewoon gezellig terras midden in het bos het decor vormt voor een laatste La Trappe. Nog ééntje dan, om het af te leren. 

De tuinen van Muiderslot.
Schildering in Delfshaven

Bron foto: Klooster winkel online

Historisch Delfshaven

Bron foto: Koningshoeven

Korenmolen de Distilleerketel

Bron foto: Visit Brabant

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: