Home » Eropuit » 3 avontuurlijke plekken in de Nederlandse wildernis
3 avontuurlijke plekken in de Nederlandse wildernis

Natuurlijk, door tropische stranden, felgroene regenwouden en glinsterende bergtoppen vergeet je al gauw wat voor avontuurlijks er in ons eigen land te beleven is. Daarom noemen we vandaag 3 avontuurlijke plekken in Nederland die je niet mag missen. Ideaal om weer eens lekker eropuit te gaan!

Bron foto: www.unsplash.com

De Boschplaat 

Gek op een eilandsfeer? Reis dan af naar het oosten van Terschelling, waar je een noemenswaardig natuurreservaat vindt. Deze zandplaat, de Boschplaat, vergroeide tussen 1700 en 1800 met Terschelling. Het was 1970 toen de Boschplaat tot een officieel Europees Natuurreservaat gekroond werd. Het is een van de puurste wildernisgebieden van Nederland waar, tijdens het broedseizoen, ruim zeventig vogelsoorten broeden. Met een oppervlakte van 10 bij 5 kilometer kun je dus veel gevleugelden verwachten! Neem je verrekijker mee en ontdek hoe de scholekster, de lepelaar, de wulp, de tureluur en nog veel meer vogels leven. Loop ook zeker onze wildspottips na voordat je begint. Aan het strand waai je lekker uit en tref je met een beetje mazzel misschien zelfs een zeehond. De Boschplaat biedt naast leuke wandelroutes ook duidelijk aangegeven fietsroutes waar elke kilometer het ontdekken waard is.

 

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: www.unsplash.com

Bron foto: www.unsplash.com

Oostvaardersplassen 

Baan je weg naar de Oostvaardersplassen als je je graag omringt met veel water, wilde paarden en ruige grasvlaktes. Dit grote moerasgebied ligt verborgen in het zuiden van Flevoland en eigende zich jarenlange roem toe door de film De Nieuwe Wildernis. De naam verklapt het eigenlijk al: in de afgelopen vijftig jaar vormden de plassen zich door de natuur. Sindsdien zijn er konikpaarden, heckrunderen, edelherten, lepelaars en aalscholvers te zien. Of je nou wandelt of fietst, de rauwe wildernis laat je Nederlandse natuur beleven als nooit tevoren. Let er wel op dat het bij regenachtige dagen nog wel eens modderig en/of glad kan zijn. Bepaalde delen van de Oostvaardersplassen kunnen daardoor in de winter gesloten zijn, dus houd daarvoor de Boswachtersblog in de gaten. Zorg er ook zeker voor dat je de juiste kleding aantrekt, zodat je het niet koud krijgt, nat blijft of onvoldoende bescherming tegen insecten hebt.

 

Bron: Iconick

Bron foto: © Foto Staatsbosbeheer

Bron foto: © Foto Staatsbosbeheer

Bron foto: © Foto Staatsbosbeheer

Bron foto: © Foto Staatsbosbeheer

Bron: Iconick

Bron foto: © Foto Staatsbosbeheer

Gelderse Poort

Heb je de Gelderse Poort al eens onder de loep genomen? Dit oude rivierschap is waar de Millingerwaard, de Ooijpolder, de Groenlanden, de Bisonbaai en Klompenwaard samenkomen. Eeuwenlang stroomde hier het land over en leek de komst van de mens ervoor te zorgen dat de riviernatuur verdween. Om de verwildering in stand te houden greep het Staatsbosbeheer in en kwam het landschap weer in zijn oorspronkelijke staat. Wilde paarden grazen in de natuurrijke omgeving en zeearenden en bevers leven er vredig voort. Dus: laarzen aan en aan de wandel! In de zomer struin je over bloemrijke rivierduinen en in de herfst word je begroet door nieuwsgierige zilverreigers. Nu, in de koude wintermaanden, vormt de dijk langs de Waal een schitterende tribune. Dit is waar ganzen zichtbaar overwinteren, bijzonder om te zien! Zeldzame vogels broeden in de Rijnstrangen, zoals de roerdomp en grote karekiet. Hoe graag we je er alles ook over vertellen, moedigen we je vooral aan om ze met eigen ogen te bekijken. Zou je graag meer vogels in je eigen tuin zien? Daar hebben we ook enkele tips voor.

Bron foto: © Foto Staatsbosbeheer

Bron foto: © Foto Staatsbosbeheer

Bron foto: © Foto Staatsbosbeheer

Al ruim 70 jaar biedt Van Dal stijlvolle mannenmode aan voor de moderne man. Deze rubriek belicht alles wat met kleuren, materialen en de nieuwste trends te maken heeft. Zo ontdekt u alles wat u over stijlvolle mannenmode moet weten!
Geschreven door: Van Dal mannenmode

Categorie: 5x doen | Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: