Home » Mannendingen » 3x spannende podcasts
3x spannende podcasts

Houd je van spannende verhalen, maar is boeken lezen niet helemaal jouw ding? Dan biedt een podcast uitkomst! Zo kun je ontspannen luisteren naar een interessante gebeurtenissen of verhalen. Van Dal luistert graag met je mee: daarom een lijst met drie spannende podcasts. Zit maar alvast klaar op het puntje van je stoel, want hier komen ze! 

Bron foto: Unsplash.com

Wraak

Wraak gaat over de race om korpschef van de Amsterdamse politie te worden. Barbara Schaaf heeft de beste papieren om de functie te krijgen maar Berend Grootendaal lijkt de baan in te pikken. Barbara schakelt haar mannelijke concurrent uit met de hashtag #metoo, een digitale beweging die bewustwording omtrent seksueel misbruik vergroot. Dit doet ze door een verhaal net wat te veel aan te dikken en uit te lekken. Dit wordt als een wraakactie gezien, wat haar voor een lastige, haast onmogelijke keuze zet. Dit is een podcast die geheel 360 graden is vormgegeven, alsof je midden in een verhaal stapt en erbij betrokken raakt. Er zijn heel veel goede reviews over deze podcast: gemiddeld geven luisteraars deze podcast 4,5 sterren uit de 5.

z

Kom erachter via Apple Podcast, Spotify, Podtail, Google Podcasts, RSS
8 afleveringen van +/- 25 minuten per aflevering
Thema: fictie

Bron foto: Unsplash.com

Het Meer

Een andere superspannende podcast is “Het Meer”. Dit aangrijpende verhaal gaat over zeven studenten die gezamenlijk op vakantie naar Frankrijk gaan. Tijdens de tweede nacht glipt een deel van de groep weg. Ze gaan naar een nabijgelegen meer, dus er zou er niet veel mis kunnen gaan. Zou je denken. Maar dan keert één van hen niet meer terug. De paniek slaat toe. Het verhaal lijkt op de film ‘Vrijdag de 13e’, al is deze wellicht zelfs spannender, omdat je niet ziet wat er gebeurt.

z

Te luisteren op: Apple Podcast, Spotify, Podtail, Google Podcasts, RSS
4 afleveringen +/- 40 minuten per aflevering
Thema: fictie

 

Bron foto: Unsplash.com

Het verdwenen meisje

Dan de derde podcast: Het verdwenen meisje. Willeke Dorst lijkt verdwenen op de ochtend van 15 januari 1992. Haar bed is leeg die ochtend: ze is spoorloos verdwenen. Na dertig jaar is het nog altijd een raadsel wat er is gebeurd met het vijftienjarige meisje uit Koekange. Nergens zijn sporen van haar te vinden. In deze podcast houdt een journalist het dossier van het verdwenen meisje nog eens tegen het licht. Wat zeer interessant is, is dat Annique, de journalist, spreekt met onderzoekers, deskundigen, het Openbaar Ministerie en ook met mensen die haar kennen. Zo worden er dingen gevraagd over het toenmalige onderzoek van de politie en ook wordt er nagedacht over de geruchten die toen verspreid werden. Verder worden er scenario’s geformuleerd die eventueel gebeurd kunnen zijn. Erg spannend en de moeite waard om naar te luisteren!

 

z

Beluister via Apple Podcast, Spotify, Podtail, Google Podcasts, RSS
6 afleveringen +/- 30 minuten per aflevering

Al deze podcasts zijn in het Nederlands, dus je kan er lekker voor gaan zitten. Zet ze aan als je onderweg bent, rustig thuis bent of waar je maar wilt. Nog meer luisteren? Lees de artikelen “5x podcasts over sport” en “5 populaire podcasts”

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Kijken, lezen en luisteren | Mannendingen

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: