Home » Mannendingen » 3 manieren om je veters te strikken
3 manieren om je veters te strikken

Misschien denk je hier niet zo snel over na want meestal gaat dit op de automatische piloot. “Veters strikken” Welke stappen voer jij uit om je veters te schrikken? Heb je het weleens op een andere manier geprobeerd? Misschien is een andere manier wel veel sneller of stijlvoller? Waarschijnlijk heeft bijna elke schoen die je hebt veters om te strikken. Van Dal mannenmode verkoopt diverse schoenen met veters. Er is een ruime keuze aan schoenen met veters, bekijk ze in de winkel of in onze webwinkel.

Van Dal heeft in dit artikel 3 manieren voor je uitgezocht om je veters te schrikken. Knoop dit dus goed in je oren, zodat je het kan laten zien aan je vrienden/kleinkinderen. Als herenmode zaak hebben wij oog voor detail; de kleine dingen maken je outfit stijlvol. Hier volgen de 3 manieren & tips op volgorde van makkelijk naar moeilijk. Schrikken maar!

Bron foto: Van Dal mannenmode

De klassieke strik

Er zijn verschillende manieren om tot de klassieke strik te komen. We laten je er hier 2 zien die heel makkelijk zijn. Misschien scheelt het je tijd in de ochtend of kan de strik mooier vallen op je schoen. Lees ook ons artikel waarbij met de klassiek strik je veters vrijwel nooit los zullen gaan tijdens het lopen.

De lus:
Trek je schoen aan. Bekijk of de veters even lang zijn en ga aan de slag.
Deze stap is bij beide manieren hetzelfde: maak een knoop.
Stap 1 van de lus: maak van de rechterveter een lus
Stap 2:
sla de linker veter om de lus heen en doe die door de linker lus
Stap 3: trek de strik aan en je hebt je schoenen heel snel gestrikt!

De vlinder:
Trek je schoen aan. Bekijk of de veters even lang zijn en ga aan de slag.
Deze stap is bij beide manieren hetzelfde: maak een knoop.
Stap 1:
maak twee lussen
Stap 2: knoop de lussen om elkaar heen en klaar om te gaan!

Moeilijkheidsgraad: makkelijk

De speelse ladder

Haal van te voren eerst de veters uit de schoen
Deze manier van strikken geeft een subtiel patroon, je kan je sneaker een accent geven door het zo te strikken. Het zijn maar vijf stappen tot dat jij stijlvol weg kunt lopen:

Stap 1: Positioneer de sneaker met de neus van je af op de tafel
Stap 2: Pak je veters erbij, haal ze van binnen naar buiten door beide onderste ogen. Vervolgens controleer je of de veters even lang zijn. Dit is belangrijk anders kom je dadelijk scheef uit…
Stap 3: Nu haal je het rechteruiteinde van buiten naar binnen door het oog daarboven. Je hebt een verticale lus gemaakt tussen de twee ogen in. Doe hetzelfde met het linkeruiteinde.
Stap 4: Rijg het rechteruiteinde door de lus aan de linkerkant van de schoen. Vice versa.
Stap 5: De stappen 3 en 4 herhaal je tot je boven bent.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld

Bron foto: Van Dal mannenmode

Bron foto: Van Dal mannenmode

De horizontale streep

De manier van je veters strikken zorgt voor een rij van horizontale strepen. Het is een chique en strakke manier van het strikken van de veters. Dit kan je op vrijwel elke schoen toepassen: sneakers en nette schoenen. Zo doe je dat:

Stap 1: Positioneer de sneaker met de neus van je af op de tafel
Stap 2: Begin bij de onderste rij ogen. Vervolgens haal je de veter van
buiten naar binnen door beide ogen.
Stap 3: Het rechteruiteinde van de veter trek je van binnen naar buiten
door het oog daarboven.
Stap 4: Nu pak je het linker uiteinde, deze steek je van binnen naar buiten
door het derde oog (vanaf onderaf). Je slaat dus één oog over.
Stap 5: Dan breng je weer het rechteruiteinde horizontaal naar het linkeroog op dezelfde rij. Deze steek je van buiten naar binnen door het oog.
Stap 6: Het linker uiteinde breng je ook hier horizontaal naar het rechteroog op dezelfde rij. Dan steek je de veter van buiten naar binnen.
Stap 7: Nu herhalen we stap 4. Dus je steekt de veter van binnen naar buiten door het vierde oog. Hier sla je dus weer één oog over. Daarna steek je de veter weer horizontaal van buiten naar binnen in het oog tegenover.
Stap 8: Als je deze stappen blijft herhalen tot je boven bent bij de bovenste ogen ben je klaar. Nu kan je de schoen aantrekken en bekijk je zelf hoe strak je de schoen wilt. Als laatste stop je de uiteinde van de veters in je schoen.

Moeilijkheidsgraad: moeilijk

Bij Van Dal hebben we zoals we al zeiden veel schoenen met veters. Hier hebben we er een paar voor je op rijtje gezet om zo een impressie te krijgen van onze collectie. Om ze echt goed te kunnen bekijken raden we aan om even langs onze winkel te gaan. Hier krijg je een eerlijk advies en beleef je een gezellig winkelmoment.

Vroeger sprong ze op balken om op hoog niveau te turnen. Daarna was ze altijd met haar handen bezig om haar vader in de keuken te helpen. Sabine is een bron van creatieve energie en geeft de leukste tips op ons online magazine!
Geschreven door: Sabine Bakkum

Categorie: Mannendingen | Tips en handigheden

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: