Home » Eropuit » 19 augustus | Internationale Geocachedag
19 augustus | Internationale Geocachedag

Stap in de wereld van verborgen schatten, wandelen en ontdekkingen, want op 19 augustus is het Internationale Geocachedag. Waar moderne technologie en ouderwets speurwerk samenkomen om je mee te nemen op een reis vol verrassingen. Hier hoef je natuurlijk niet voor naar het buitenland trekken maar je kan ook een geocache route bij jou in de buurt vinden. Maar wat is Geocaching precies? Hoe doe je mee en wat kan je winnen? Dat lees je hier!

Wat is Geocaching?

Tijdens een geocaching schatzoektocht wordt gebruikgemaakt van een GPS (geo) om ergens ter wereld een verstopplaats (cache) te vinden. Het doel van het spel is simpel: zoek een schat die iemand anders verstopt heeft. Wat zo’n schat dan is? Dat kan verschillen. Elke type schat (in geocachtermen; cache) is verpakt in waterdichte bakken die in grootte kunnen verschillen van 100ml tot en met bakken van wel 20l.

Internationale Geocachedag

De Internationale Geocachedag is een kans voor geocachers over de hele wereld om samen te komen, nieuwe caches te ontdekken, uitdagende puzzels op te lossen en hun passie voor avontuurlijk speurwerk te delen. Tijdens deze dag organiseren geocachers vaak evenementen, creëren ze speciale geocaches en delen ze verhalen over hun ervaringen met anderen in de geocachinggemeenschap. Het is een gelegenheid om de opwinding van het buiten zijn te ervaren, nieuwe plaatsen te ontdekken en deel uit te maken van een wereldwijde gemeenschap van geocachers.

Geocaching cache

Bron foto: Unsplash.com

Kleding voor geocaching

Bij een geocachetocht draait het om geschikte en comfortabele kleding. Kies een ademende broek, stevige wandelschoenen, en pas je aan aan het weer met lagen en eventueel een waterdichte jas. Bescherm jezelf met een hoed, zonnebrandcrème en insectenwerend middel. Een rugzak voor benodigdheden, handschoenen voor begroeiing, en navigatie-apparaten zijn handig.

Laatste alinea

Of je nu een doorgewinterde geocacher bent of gewoon nieuwsgierig bent naar deze activiteit, Internationale Geocachedag is een perfecte gelegenheid om te beginnen met het verkennen van de wereld van geocaching en de vreugde van het vinden van verborgen schatten in de buitenlucht.

De onbetwiste expert op het gebied van mannendingen is Thijs. Of het nou gaat om aangename auto’s, gave gadgets of tips voor een uitstekend uiterlijk: Thijs is van alle markten thuis!
Geschreven door: Thijs

Categorie: Eropuit

Deel dit artikel op:

Dit is ook interessant: